"


Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τους πρώτους τίτλους κυριότητας των οικοπέδων του οικισμού Ποντοκώμης


Τους πρώτους τίτλους κυριότητας των οικοπέδων του οικισμού της νέας Ποντοκώμης υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.


Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τους δικαιούχους που θέλουν να χτίσουν άμεσα στο χώρο του νέου οικισμού, οι οποίοι αμέσως μόλις αποκτήσουν τους τίτλους θα κάνουν τη μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν την άδεια των σπιτιών τους και να προχωρήσουν στην ανέγερσή τους.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους όλοι οι τίτλοι με τη σειρά που έχουν υποβληθεί τα δικαιολογητικά, ενώ θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης: «Είναι μια δικαίωση μιας μακράς διαδρομής και πορείας, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν τους τίτλους κυριότητας των οικοπέδων που παραχωρήθηκαν στο νέο χώρο που θα μετεγκατασταθεί το χωριό, στην περιοχή της ΖΕΠ Κοζάνης. Σήμερα είναι μια ημέρα δικαίου αλλά και επιπρόσθετης ευθύνης όλων μας για να επισπευσθούν και οι υπόλοιπες εκείνες διαδικασίες για να βγουν οι οικοδομικές άδειες και να χτίσουν οι δικαιούχοι τα σπίτια τους. Αναμένουμε την ανταπόκριση των δικαιούχων που θα έχουν τη δυνατότητα να κτίσουν, να το πράξουν, για να έχουμε έναν οργανωμένο πρότυπο οικισμό και να μη χαθεί αυτό που λέγεται Ποντοκώμη, ένα χωριό με διαχρονική πορεία, αξία και προσφορά».

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ