"


Ο Νίκος Καραγιάννης μιλάει για τη νίκη του Α.Σ. Καστοριάς και τον τελικό της Τετάρτης

Ο κ. Νίκος Καραγιάννης, προπονητής της μπασκετικής Καστοριάς, έδωσε συνέντευξη για τον αποκλεισμό της Καρδίτσας και την “είσοδο”


στον τελικό της Τετάρτης, με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο (2-0 προηγούνται οι “κυανόλευκοι”, από το αβαντάζ της κανονικής διάρκειας), αλλά και το ενδεχόμενο να ανέβουν οι “γουναράδες” μαζί με τον Ημίθεο στην Basket League, λόγω του πιθανού υποβιβασμού του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την επιτυχία σημείο-αναφοράς για τους Καστοριανούς: 

“Τη σημερινή μέρα γράφουμε ιστορία. Είναι η μεγαλύτερη θέση ομάδας από τη δυτική Μακεδονία, όχι μόνο για την Καστοριά. Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά, δεν το περιμέναμε να είμαστε σε αυτή τη θέση”.

Για τον αποκλεισμό της Καρδίτσας και την πρόκριση στον τελικό με τον Ηρακλή:

 “Κάναμε πολλή δουλειά και προπόνηση όλη τη χρονιά, είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά στην κατάλληλη στιγμή δείξαμε χαρακτήρα και φορμαριστήκαμε”.

Για το αν ενδεχόμενο ανόδου εκτάκτως, λόγω Ολυμπιακού και άσχετα με την έκβαση των τελικών με τον Ηρακλή:

“Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Απλώς λόγω νομοθεσίας, γνωρίζουμε οτι η τρίτη θέση ίσως ισοδυναμεί με άνοδο. Αν μια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, αυτόματα υποβιβάζεται. Μακάρι και οι δυο ομάδες, εμείς και ο Ηρακλής, την Τετάρτη να ανέβουν κατηγορία”.

Για το ματς με τον Ηρακλή:

“Θέλουμε να έρθουμε στην έδρα του Ηρακλή και να δείξουμε οτι έχουμε καλή ομάδα και ψυχολογία, οτι δεν είμαστε τυχαία εκεί που είμαστε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί την Τετάρτη. Ο Ηρακλής μαζί με τον Ιωνικό ήταν με διαφορά οι δυο καλύτερες ομάδες φέτος στην Α2, έχει καλό προπονητή και ρόστερ. Είναι το απόλυτο φαβορί σε αυτή τη σειρά, αλλά και εμείς θέλουμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί”.

Για το πως σχολιάζει την κατάσταση και την επικαιρότητα στο ελληνικό μπάσκετ:

“Είναι γελοία η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν έχω πολλά να πω. Οι υγιώς σκεπτόμενοι καταλαβαίνουν οτι έχουμε μόνο προβλήματα και δεν αξίζουμε τέτοια ταλαιπωρία. Μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές το ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπούν, επενδύουν λεφτά. Όπως ο πρόεδρος της Καστοριάς, ο κ. Δίτσιος. Δεν μας λείπει τίποτα. Ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ και είναι δύσκολο να το βρεις αυτό σε αυτό τον χώρο. Πάμε στον εγωισμό του καθενός. Υπάρχουν ομάδες όπως Ολυμπιακός και Παναθηναικός, με εκατομμύρια φιλάθλους. Οι φίλοι τους θέλουν να βλέπουν να αγωνίζονται οι ομάδες και ας κερδίζει ο καλύτερος. Μόνο πίσω πάει το μπάσκετ, με το να μη κατεβαίνουν, να ζητούν ξένους διαιτητές, να φεύγουν στο ημίχρονο. Πολλά μπορούν να γίνουν”.

http://arenafm.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ