"Ο Γ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στο σχέδιο για τα δάση και την αξιοποίηση του δασικού πλούτου της Δυτ. Μακεδονίας

Το στρατηγικό σχέδιο του συνδυασμού του για τα δάση και την αξιοποίηση του δασικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε από την Π.Ε. Καστοριάς

ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δήμου Νεστορίου, αναφέρθηκε σε δράσεις και ενέργειες που μπορεί να παρέμβει η Περιφέρεια για τη βελτίωση και των συνθηκών εργασίας των υλοτόμων και δασεργατών, αλλά και του εισοδήματός τους.

Ιδιαίτερη σημασία ο κ. Κασαπίδης έδωσε στη συντήρηση του οδικού ορεινού δικτύου, αλλά και την επεξεργασία και μεταποίηση των αρχικών προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής.

Παράλληλα, μίλησε για τη δυνατότητα αξιοποίησης των μη ξυλωδών δασικών προϊόντων, καθώς και την ενίσχυση δράσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με το δάσος και το βουνό.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κατά την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη δασοπροστασία και τις αναδασώσεις, ενώ δεσμεύτηκε για την ίδρυση και λειτουργία δασικού φυτωρίου με αυτόχθονα είδη της Περιφέρειάς μας. Έκανε λόγο για συστηματικές αναδασώσεις για την αύξηση της δασοκάλυψης στη Δυτική Μακεδονία κατά 5%, με έμφαση σε περιοχές που χρήζουν προστασίας από τη διάβρωση των εδαφών.

Όπως τόνισε ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ολοκληρωμένη αξιοποίηση του δασικού πλούτου και γενικότερα της βιοποικιλότητας της Περιφέρειάς μας, καθώς μπορεί με τον τρόπο αυτόν να δημιουργηθούν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στην ευαίσθητη αυτή παραμεθόριο και ορεινή ζώνη της πατρίδας μας.

Όλες οι δράσεις που πρότεινε ο κ. Κασαπίδης συνδυάζουν την ανάπτυξη ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ επιτυγχάνεται και η ανάδειξη της μοναδικότητας του τοπίου και των άγνωστων φυσικών πόρων, μέχρι σήμερα, του ορεινού όγκου του Γράμμου.

Όπως τόνισε πρόκειται για ένα βουνό θησαυρό που μέχρι σήμερα παραμένει αδικαιολόγητα ανεκμετάλλευτο, στερώντας από τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα πολύτιμα οφέλη στον τομέα της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Υ.Γ. Το στρατηγικό σχέδιο του συνδυασμού «αλλάζουμε πορεία» είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού στη διεύθυνση: https://bit.ly/2JgpmJ4


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ