"


Ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας (ΦΩΤΟΣ)

Ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας τελέσθηκε την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου 2019, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς,


εκεί οπού ασκήθηκε για 48 ολόκληρα χρόνια η ασκήτρια Οσία Σοφία.

Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Πλήθος Ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και από άλλες περιοχές συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον Μοναστήρι της Παναγίας για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα της Οσίας ζητώντας να μεσιτεύσει με τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Καστορίας με τον μεστό και συγκινητικό του λόγο, μίλησε για την Οσία Σοφία, που δόξασε το όνομα του Θεού και τίμησε αυτόν τον τόπο, που έγινε η θερμότατη πρέσβειρα στον θρόνο του Θεού για όλους εμάς, ενώ ευχαρίστησε και τους δύο Ιεράρχες, γιατί με την παρουσία τους λαμπρύνουν την πανήγυρη της Οσίας.

Στην συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «η Οσία Σοφία της Κλεισούρας μας δίδαξε υπομονή, η υπομονή μαζί με την ταπείνωση είναι το κλειδί που ανοίγει τους κρουνούς της θείας χάριτος για να καθαρίσει τον άνθρωπο από τα πάθη του τα αμαρτωλά. Ας έχουμε συμπλήρωσε, ως καθ οδηγούς τους Αγίους της εκκλησίας μας, ας ακολουθήσουμε τα ίχνη τους χωρίς δυσπιστία, αλλά με δύναμη ψυχής, διότι ο δρόμος των Αγίων οδηγεί στην Ανάσταση της αιώνιας βασιλείας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:


https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157678101205837

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ