"


Ο Γιώργος Νικητίδης για την υποψηφιότητά του στο Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Καστοριάς, με τον συνδυασμό «ώρα για δουλειά» του Γιάννη Κορεντσίδη


«Μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα»


Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στον πολιτικό στίβο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, ειδικά για την πόλη της Καστοριάς;

«Οι αυξημένες αρμοδιότητες που προσφέρονται στα τοπικά συμβούλια με την αναδιάταξη της σχετικής νομοθεσίας, απαιτούν ανθρώπους που συνδυάζουν την εμπειρία και την όρεξη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η καθημερινότητα των πολιτών πρέπει και μπορεί να βελτιωθεί με πλήθος παρεμβάσεων άλλοτε μικρών και άλλοτε μεγαλύτερων.

Η πόλη της Καστοριάς χρειάζεται άτομα δραστήρια, με όραμα και αγάπη για την πόλη, που βάζουν πάντα μπροστά το “εμείς” και δεν χρησιμοποιούν το ρόλο και την θέση τους για προσωπική προβολή και συμφέρουν.

Ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου για να μπορέσω να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ και να συνεχίσω την προσπάθεια που έχω ξεκινήσει εδώ και χρόνια με την ενασχόληση και ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά του δήμου μας».

Γιατί από την πληθώρα των ψηφοδελτίων που θέσανε φέτος υποψηφιότητα για την ηγεσία του Δήμου Καστοριάς επιλέξατε εκείνο του Γιάννη Κορεντσίδη; Τι το διαφορετικό προτείνετε;

Συμμετέχω στον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη, γιατί γνωρίζω το ήθος του και την ανιδιοτέλειά του.

Έχετε έτοιμα σχέδια δράσης σε περίπτωση που εκλεγείτε; Ποίοι είναι οι τομείς που βρίσκονται σε αυτά;
 
Συμμετέχω με προτάσεις και χωρίς μεγάλα λόγια. Ανάμεσα στις προτάσεις που θα προτείνω και θα ήθελα να δω να υλοποιούνται από την νέα δημοτική αρχή παραθέτω ορισμένες που στόχο έχουν την ανάπτυξη της πόλης ώστε να σταματήσει να συρρικνώνεται και να χάνει το νεανικό και πιο ενεργό πληθυσμό της.

Μερικές από τις ιδέες μου τις μοιράζομαι μαζί σας για να συμμετέχετε μαζί μου στην προσπάθεια αναζωογόνησης του τόπου μας:
1) Θεσμοθέτηση παράλληλα με την έκθεση γούνας και στον ίδιο χώρο, έκθεσης τροφίμων και ποτών όπου θα προβάλλονται τοπικά προϊόντα: κρασί, φασόλια, μέλι, μήλα κλπ. Έτσι τα προϊόντα και οι παραγωγοί του τόπου μας θα καταφέρουν να επωφεληθούν από την προβολή της έκθεσης γούνας. Οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και τα καταλύματα θα αποκτήσουν νέους εν δυνάμει πελάτες. Οι γουνοποιοί θα καταφέρουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρουν και άλλων επισκεπτών.
2) Δια πλάτυνση του γύρου της λίμνης και δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Η πόλη θα πρέπει να επενδύσει και στον εναλλακτικό τουρισμό. Δεν αρκούν οι προσπάθειες των ιδιωτών όταν ο Δήμος δεν ενισχύει με έργα υποδομής και δεν προβάλλει τα πλεονεκτήματά του και κυρίως την φυσική του ομορφιά.
3) Να λειτουργούν σε μόνιμη βάση για συγκεκριμένη περίοδο κάθε έτος τα καραβάκια στη λίμνη. Πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν θα μπορεί ο επισκέπτης να χαρεί και την ομορφιά της λίμνης και να έχει άποψη από τη γύρω περιοχή.
4) Στίβος λίμνης για διοργάνωση αγώνων και προπόνηση ομάδων αθλημάτων νερού! Καθώς και την κατασκευή μόνιμης κερκίδας.
5)Παρεμβάσεις στα χωριά του δήμου μας Κεφαλάρι-Απόσκεπος να γίνουν προσπελάσιμα σε λεωφορεία ώστε να αξιοποιηθούν τουριστικά και να αναδειχθεί η πολιτιστική ιδιαιτερότητά τους και η ομορφιά τους. Να δοθούν κίνητρα στους νέους να επενδύσουν σε αυτές τις περιοχές.
6) Δημιουργία γραφείου υποστήριξής από ομάδα εθελοντών διαφόρων ειδικοτήτων (νομικοί, οικονομικοί σύμβουλοι, κοινωνικοί λειτουργοί ) που θα πληροφορούν τους νέους για ευκαιρίες απασχόλησης, δημιουργία νέων επιχειρήσεων, επενδυτικά προγράμματα, επιδοτήσεις, επαγγελματικό προσανατολισμό. Η ανεργία αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή του τόπου μας και αν δεν απαγκιστρωθούμε από την μονομέρεια της γούνας, ο τόπος θα ερημώσει καθώς οι νέοι μας δεν έχουν επαγγελματική διέξοδο.
7) Για μένα είναι αδιανόητο να βρίσκουν κλειστά τα αρχοντικά και τις εκκλησίες οι επισκέπτες. Θα εισηγηθώ την πρόσληψη η την ανάθεση έργου δύο Ξεναγών που να έχουν τα κλειδιά για να γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις με μικρό τίμημά.

Οι παραπάνω προτάσεις και πολλές άλλες.. αποτελούν μέρος από τις σκέψεις μου για την πόλη μας.

Ζητώ να με στηρίξετε για να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να παίξει ρόλο στο μέλλον του τόπου μας.

Στηρίξτε με για να ακούγεται η φωνή σας στον δήμο και να μπορώ με τη συμμετοχή σας να συμβάλω επίλυσή των καθημερινών προβλημάτων σε κάθε γειτονιά του δήμου μας!






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ