"


Η Εγνατία πάει στο Κεντρικό Ζαγόρι


Βελτιώνεται η οδική σύνδεση του κεντρικού με ο ανατολικό Ζαγόρι και την Εγνατία Οδό.


Το Υπουργείο Υποδομών, όπως ενημερώθηκε ο Δήμος, θα διαθέσει πίστωση 350.000 ευρώ (από τη σχετική ΣΑΜ) για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών του έργουβελτίωσης των επαρχιακών δρόμων από Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους, όπως ήταν το αίτημα με το οποίο συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η χρηματοδότηση της μελέτης ανοίγει το δρόμο για να ενταχθεί η κατασκευή του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο, στο επόμενο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι πλέον τυπική.

Δεδομένου ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας θα χρειαστεί να συναινέσει ο Δήμος Ζαγορίου (κάτι που, φυσικά, θα  πράξει αμέσως μετά τις εκλογές) στην υποβολή από την Περιφέρεια Ηπείρου, αυτή τη φορά, του αιτήματος χρηματοδότησης της μελέτης για το έργο, μαζί με τεχνικό δελτίο και  στοιχεία για τις μελέτες που θα πρέπει να εκπονηθούν.

Είναι φανερό ότι υπάρχει η πολιτική βούληση που απαιτούνταν από πλευράς Υπουργείου Υποδομών, μετά και από συνεχείς οχλήσεις του Δημάρχου και τη συνδρομή των κυβερνητικών βουλευτών του νομού.

Είχε ήδη υποβληθεί από το Δήμο πλήρης φάκελος της προμελέτης που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του συνοδευόμενο με  αίτημα χρηματοδότησης των οριστικών μελετών και αρχικά είχε, εκ παραδρομής,  εγκριθεί προ μηνών το ίδιο ποσό αλλά ως έργο από σχετική ΣΑΕ του Υπουργείου.

Τελικά αυτό διορθώθηκε με την νέα απόφαση και δρομολογείται, πλέον, η  χρηματοδότηση της μελέτης από την σχετική ΣΑΜ του Υπουργείου μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα υποβάλλει εκ νέου το αίτημα για να ενταχθεί η μελέτη με 350.000 ευρώ.

Πηγή: ioanninabars.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ