"


Απρόσμενο και όμως... γούνινο, με την υπογραφή by Lazaros!


Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, στο χώρο του by Lazaros.

O Σαββίδης Λάζαρος, για μία ακόμη φορά πρωτοτύπησε με τις μοναδικές του ιδέες πάνω στην γούνα. Ήταν εντελώς απρόσμενη η γούνινη εικαστική παρουσίαση που εξέθεσε στον χώρο του.
Όπως ήταν φυσικό, οι ξεχωριστές του δημιουργίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για την ομολογουμένως πρωτότυπη ιδέα του Καστοριανού σχεδιαστή μόδας.




“Θα έλεγα πως περισσότερο από έμπνευση έχει να κάνει με την διάθεση και την ανάγκη για κάτι νέο ως τελικό αποτέλεσμα, για κάτι καινοτόμο και καλλιτεχνικό με όλη τη σημασία της έννοιας ή τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό έξω από τα τετριμμένα”,
δήλωσε, μεταξύ άλλων στη ΣΕΝΤΡΑ ο Λάζαρος Σαββίδης.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στα συμπεράσματά του για την χρήση της γούνας με διάφορους τρόπους τονίζοντας ότι: “Η γούνα είναι ένα πολυχρηστικό υλικό το οποίο εκτός απ' το ντύνει να ζεσταίνει και να στολίζει ένα κορμί, έχει και τη δυνατότητα πολλών ακόμη εφαρμογών, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη φαντασία και την ικανότητα αυτού που το χρησιμοποιεί. Εγώ προσπαθώ πάντα να ανακαλύπτω νέες ιδιότητες και χρήσεις της γούνας, προκειμένου να την πάω ένα βήμα παραπάνω”. 




Τέλος, για το αν αυτή η διαφορετικότητα θα έχει υποψήφιους αγοραστές και αν μπορέσει να αποδειχτεί εμπορική, ο κ.  Σαββίδης δήλωσε :


“Από μόνη της η διαφορετικότητα είναι για όσους την καταλαβαίνουν και έχουν και μια πιο εικαστική (για την συγκεκριμένη περίπτωση των πινάκων) αλλά και μια άλλη στάση ζωής. Κάλλιστα, όμως μπορεί κάτω από προϋποθέσεις, ναι να γίνει και εμπορική. Άλλωστε, ο σκοπός μου ίσως να είναι και εμπορικός για τους πίνακες ζωγραφικής με γούνα, αλλά ίσως και να το αφήσω να παραμείνει μόνο ως εικαστικό αποτύπωμα”.







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ