"


Άργος Ορεστικό: Η "Μαύρη Βίβλος" γέμισε την αίθουσα και συγκίνησε τα πλήθη

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικό σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και τον Δήμο Άργους Ορεστικού, στο πλαίσιο του εορτασμού


της επετείου των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης γινότανε το αδιαχώρητο με τις θέσεις να έχουν γεμίσει από νωρίς.

Η παρουσίαση της "Μαύρης Βίβλου" του Οικουμενικού Πατριαρχείου - Οι Διωγμοί και τα μαρτύρια των Ελλήνων, είχε μεγάλη επιτυχία καθώς κατάφερε να καθηλώσει το κοινό, να αποδώσει με τον πιο ταιριαστό και πρέπον τρόπο την τιμή στους σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου που έπεσαν θύματα της Τουρκικής Βιαιότητας και να μεταδώσει την ιστορία του πόντιακού ελληνισμού που για πολλούς και ειδικά για τους μικρούς φίλους αποτελούσε ένα άγνωστο κομμάτι της ιστορίας ή ένα κομμάτι παραπληροφορημένο ή ελλιπές.

Μέσα στην ευρύτερη κρίση που υφίσταται ο κλάδος της Ιστορίας μας, παρουσιάστηκαν με λεπτομέρειες, παραστατικότητα και οπτικοασκουστικά με τη συνοδεία μουσικής μνήμες και αληθινές μαρτυρίες από εκείνα τα βάναυσα χρόνια.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πατέρας Λεωνίδας, ο Πατέρας Αναστάσιος, ο κ. Χρυσόστομος Ανδρεάδης, ο κ. Νίκος Χατζηκυριακίδης και η καλεσμένη κα. Λένα Σαββίδου.

Στο τέλος, λόγω της αξίας της επετειακής ημέρας των 100 χρόνων απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Μητροπολίτη που απουσίαζε και στην κα. Λένα Σαβίδου για πολύτιμη προσφορά τους και την αναγνώριση που δείχνουν στο Ποντιακό Ελληνισμό και τα πάθη του.

Το μουσικό υπόβαθρο αποτελούνταν από τον Γιώργο Σοφιανίδη, τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, το Λάζαρο Μακρίδη και τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ενώ ακούστηκαν και οι φωνούλες των 2 μικρών καλλιτεχνών της Ευξείνου Λέσχης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, αντιδήμαρχοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ. κα. Μαρία Αντωνίου, ο Ναούμ Μαρκόπουλος κ.α.

"ΘΥΜΑΜΑΙ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΞΙΔΟΥ








































































Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ