"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;

Το μενού για αύριο Τετάρτη 10/4 προτείνει:


Σούπα με μπρόκολο και κουνουπίδι

Υλικά
    1 μεγάλο μπρόκολο, χωρισμένο στα μπουκετάκια του
    1 μεγάλο κουνουπίδι, χωρισμένο επίσης
    έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    αλάτι και πιπέρι
    1-2 ξερά κρεμμύδια κομμένα ισόπαχα
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
    1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
    2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
    μαϊντανό ψιλοκομμένο
    μπέικον (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χωρίζω - κόβω μπρόκολο και κουνουπίδι στα μπουκετάκια τους και τα απλώνω στις λαμαρίνες του φούρνου (καλυμμένες με χαρτί φούρνου, για λιγότερους μπελάδες μετά). Ραντίζω με λίγο λάδι, αλατίζω και ψήνω στους 200 βαθμούς, ώσπου να αρχίσουν να καραμελώνουν και να τρυπιούνται εύκολα. Ένα ημίωρο περίπου θα χρειαστούν και ενδιαμέσως τα γυρίζω μία φορά, ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Βγάζω από τον φούρνο και κρατάω λίγα και από τα δύο είδη στην άκρη για το τελικό στόλισμα.

Στη βαθιά κατσαρόλα της σούπας, ζεσταίνω 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζω το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να γίνεται τρυφερό ρίχνω και το σκόρδο και τα γυρνάω για 1-2 λεπτά (προσοχή να μην καεί το σκόρδο γιατί χαθήκαμε, πάει στράφι το φαΐ). Προσθέτω τον ζωμό (ζεστό κατά προτίμηση, για εξοικονόμηση χρόνου) και τα μποκολο-κουνουπίδια, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω σε μέτρια φωτιά να βράζουν για ένα 15λεπτο.

Σ΄αυτό το διάστημα, ψήνω τις φέτες το μπέικον αν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσω – σε μαντεμένιο τηγάνι, χωρίς άλλο λίπος, κομμένες λωριδίτσες. Η φωτιά μέτρια προς δυνατή.

Με τον μύλο των λαχανικών της παλιάς σχολής ή με το λεγόμενο μπαστούνι, λιώνω – κάνω κρέμα τη σούπα. Την επαναφέρω στην κατσαρόλα (η φωτιά είναι χαμηλή) και την νοστιμίζω με το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά, φροντίζοντας η φωτιά να παραμένει χαμηλή, να μην κοχλάσει και κόψει το γιαούρτι. Δεν ξεχνώ να βάλω και τα ολόκληρα μπουκετάκια από μπρόκολο και κουνουπίδι που είχα κρατήσει αλώβητα.

Σερβίρω στα βαθιά πιάτα και πασπαλίζω με μαϊντανό ψιλοκομμένο, επιπλέον τυρί, (το μπέικον) και φυσικά με μαύρο πιπέρι.

Πηγή: bostanistas.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ