Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 20/4 προτείνει:


Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα μπύρας

Υλικά:

1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
λίγο δενδρολίβανο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
300 ml μπύρα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας ομοιόμορφα.

Αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κρέας μέχρι να ροδίσει.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

Αφήνουμε πάλι να βράσει και να μείνει τελικά με λίγο ζουμί.

Πηγή: infowoman.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ