"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 12/4 προτείνει:


Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και μανιτάρια

Υλικά

    πιπεριές: 8 μεγάλες, ολόκληρες και 1 μικρή ψιλοκομμένη
    κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
    κολοκυθάκια: 2 τριμμένα
    μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
    ρύζι: 8 κουταλιές της σούπας, κοφτές
    μανιτάρια: 300 γρ.
    ντοματάκι κονσέρβας ψιλοκομμένο: 4 κουταλιές της σούπας
    ελαιόλαδο: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού
    κύβος λαχανικών: 1
    αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
    φρυγανιά τριμμένη: 1-2 κουταλιές της σούπας
    2 κουταλιές της σούπας δυόσμο

Εκτέλεση

    Κόβετε από μια οριζόντια φέτα στο πάνω μέρος κάθε πιπεριάς και τις κρατάτε -αν θέλετε- για καπάκια. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις ίνες.

    Ζεσταίνετε στο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε αρχικά τα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη πιπεριά, μέχρι να μαραθούν, και στη συνέχεια τα μανιτάρια ψιλοκομμένα συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Κατόπιν ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα ντοματάκια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον κύβο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για 3’-4’ σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού το δυόσμο και ανακατεύετε. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα ρυζιού-μανιταριών (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί με το ψήσιμο) και τις σκεπάζετε -αν θέλετε- με τα «καπάκια» τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη φρυγανιά. Σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180 °C για 50'-55' ξεσκεπάζοντας προς το τέλος.

Πηγή: icookgreek.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ