"


Τι μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;

Το μενού για αύριο Πέμπτη προτείνει:


Στήθος κοτόπουλου με μυρωδικά και πικάντικο τσάτνεϊ μήλου

Υλικά:
 
500 γρ. στήθη κοτόπουλου
1 1/2 φλιτζ. τσ. πικάντικο τσάτνεϊ μήλου (βλ. συνταγή παρακάτω)

Μαρινάδα
 
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό)
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ξερός βασιλικός
Πλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και σκεπάζουμε με αυτήν τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε βαθύ σκεύος.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα (ή 12 ώρες τουλάχιστον), γυρίζοντάς τα 2-3 φορές.

Τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε σχάρα, σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάδα.

Για το σερβίρισμα, βάζουμε στα πιάτα 3-4 κουτ. σούπας χλιαρό τσάτνεϊ μήλου (βλ. συνταγή) και ακουμπάμε επάνω το κοτόπουλο.

Σημ.: Γίνεται και με ολόκληρο κοτόπουλο, σε κομμάτια, με φραγκόκοτα και με γαλοπούλα.


Τσάτνεϊ μήλου πικάντικο

Υλικά

500 γρ. μήλα στάρκιν, καθαρισμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
1/4 κόκκινης, γλυκιάς πιπεριάς, σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. σταφίδα ξανθή
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1/3 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. σπορέλαιο
Αλάτι

Εκτέλεση:
 
Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτά φετάκια, τα ραντίζουμε με λεμόνι και τα καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι τη στιγμή που θα τα ψήσουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά, με ανάλογο αλάτι, για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τη σταφίδα και τα μήλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το ξίδι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά.

Αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο, για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Διατηρείται αρκετό καιρό. Συνοδεύει ψητό χοιρινό και πουλερικά.

Πηγή: athinorama.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ