Τί μαγειρεύουμε αύριο Παρασκευή;

Το μενού για αύριο Παρασκευή 12/4 προτείνει:


Φασόλια με ρύζι

Φασολάδα 

Υλικά

2 ποτήρια φασόλια μέτρια
3 καρότα, τα 2 σε ροδέλες και το ένα ολόκληρο
1 μέτρια πατάτα ολόκληρη
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
μια χούφτα σέλινο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά χωρίς να την κόψετε
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Από το βράδυ πλένουμε και βάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μείνουν όλη νύχτα! Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα πλένουμε ξανά.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι να βράσουν για 20 με 30 λεπτάκια και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί και ριχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας μαζί εκτός από το αλατι που το ριχνουμε προς το τέλος για να μην μας σφίξουν τα φασόλια!

Όταν είναι βρασμένη η πατάτα και το ολόκληρο καρότο, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα μας και τα βάζουμε στο μουλτι μαζί με μερικές κουταλιές από την φασολάδα μας, τα πολτοποιούμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη η φασολάδα μας. Τότε ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα ακόμα λεπτάκια!

Υλικά για το πάντρεμα με το ρύζι


για κάθε μια κουτάλα φασολάδα
2 κσ ρύζι για πιλάφι
1 κούπα νερό
λίγο αλατοπίπερο
1 μεγάλο χοντροκομμένο κρεμμύδι
3 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τις αναλογίες που έχουμε από φασολάδα και νερό.

Τα βάζουμε στην φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συχνά το φαγάκι μας.

Όταν κοντεύει να φύγει το νερό δοκιμάζετε αν έβρασε το ρύζι αλλιώς προσθέτετε λίγο ακόμα.

Ρίχνετε το αλατοπίπερο και σβήνετε την φωτιά.

Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσετούλα την κατσαρόλα και αφήνετε να φουσκώσει και να μελώσει.

Μετά απο μισή ωρίτσα βάζετε σε ένα τηγανάκι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε όσο εσείς θέλετε.

Σερβίρετε τα φασόλια με το ρύζι και ρίχνετε από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια!

Πηγή: daddy-cool.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ