Τί μαγειρεύουμε αύριο Μεγάλη Τετάρτη;

Το μενού για αύριο Μεγάλη Τετάρτη 24/4 προτείνει:


Νηστίσιμη χορτόσουπα με φακές

Συστατικά:

500 γρ. πράσινες φακές ψιλές ή χοντρές
250 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες ή μία πράσινη, μία κόκκινη
μισό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ξίδι, αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Απλώνουμε τις φακές σε ανοιχτόχρωμο πιάτο και ελέγχουμε για τυχόν πετραδάκια. Ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό.

1. Βάζουμε τις φακές σε νερό που βράζει και ξαφρίζουμε 1-2 φορές.

2. Αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε τα καρότα, το σκόρδο, τον πελτέ, λίγο ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης και το σέλινο.

3. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά.

4. Προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι, τις πιπεριές και το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο ξίδι, βαλσάμικο ή απλό.



Πηγή: gourmed.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ