"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Κυριακή;


Το μενού για αύριο Κυριακή 20/4 προτείνει:


Κοτόπουλο παρμεζάνα

Υλικά: 
Φιλέτο κοτόπουλο: 4 ανοιγμένα και χτυπημένα για σνίτσελ
Σπαγγέτι: 350 γρ.
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές και επιπλέον για τηγάνισμα
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Φύλλα δάφνης: 2
Ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες: 800 γρ. ή 2 κονσέρβες κονκασέ
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι
Αλεύρι: 1/2 κούπα
Χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό αυγά: 2 μεγάλα
Τριμμένη φρυγανιά: 1 κούπα
Τριμμένη μοτσαρέλα: 1 κούπα
Τριμμένη παρμεζάνα: 4 γεμάτες κουταλιές

Οδηγίες: 
1. Ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι. Όταν έχει μαλακώσει προσθέτετε και το σκόρδο και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη δάφνη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, να πυκνώσει η σάλτσα.

2. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το κοτόπουλο. Ρίχνετε μπόλικο αλατοπίπερο στο αλεύρι και αλευρώνετε τα φιλέτα. Στη συνέχεια περνάτε τα φιλέτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

3. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και βάζετε τηγάνι με ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές, να ροδίσουν καλά. Βάζετε τα φιλέτα σε ταψί και από πάνω ρίχνετε την σάλτσα ντομάτα. Πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει το τυρί.

4. Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Τοποθετείτε από πάνω το κοτόπουλο και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: radicio.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ