Τί μαγειρεύουμε αύριο Μεγάλη Δευτέρα;


Το μενού για αύριο Δευτέρα 22/4 προτείνει:


Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά:

• 4 καλαμάρια μεγάλου μεγέθους
• 1 και 1/3 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
• 1 ματσάκι μαϊντανό 
(ψιλοκομμένο)
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
(ψιλοκομμένα)
• 1 μέτριο κρεμμύδι 
(ψιλοκομμένο)
• 2 κ.σ. σταφίδες
• 1 φλιτζάνι ρύζι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
• αλάτι  και πιπέρι
• εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά, καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, δηλαδή αφαιρούμε το εσωτερικό τους, κόβουμε το κεφάλι και έπειτα τα ψιλοκόβουμε.

Συνεχίζουμε, ρίχνοντας στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι. Ύστερα, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το μισό κρασί και ρίχνουμε ακόμη τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.

Μετά από 15 λεπτά περίπου προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Μόλις το φαγητό μας βεβαιωθείτε πως έχει βράσει καλά, ρίχνουμε τις σταφίδες, το ρύζι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σιγοβράζοντας το φαγητό μας, μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Συνεχίζουμε, με το γέμισμα των καλαμαριών και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Δεν γεμίζουμε όμως μέχρι πάνω, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν με μια σκληρή οδοντογλυφίδα χωρίς να χυθεί η γέμιση. Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζοντας με μαϊντανό, αλατοπιπερώνοντας και περιχύνοντας το υπόλοιπο το κρασί.

Τέλος, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30’. Έπειτα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ μέχρι να ροδίσουν από πάνω και σερβίρουμε.

Πηγή: infokids.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ