"


Σύσκεψη για το φράγμα Νεστορίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αρμόδιο υπουργείο

Στη σημερινή σύσκεψη (23/4/2019)για το φράγμα Νεστορίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) συμμετείχαν
εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ η Υφυπουργός κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Γ.Γ. κ. Χαράλαμπος Κασίμης, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης κ. Θ. Καρυπίδης , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αδαμόπουλος, η ανάδοχος εταιρία  "ΑΚΤΩΡ"  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Αποφασίστηκε η  επίβλεψη του έργου να γίνει από την κεντρική τεχνική  υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ με την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών της έδρας της περιφέρειας.  Με την απόφαση αυτή συμφώνησε η ανάδοχος εταιρία ώστε να ξεκινήσει άμεσα η έναρξη των εργασιών.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου, που θα αρδεύσει 72.000 στρέμματα και θα δώσει πνοή στην Π.Ε. Καστοριάς και ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, προέβει  στις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν διαχρονικά.

Επιπλέον, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  εγκρίθηκε το αποτέλεσμα διαγωνισμού και ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης για το Αρδευτικό Δίκτυο Νεστορίου, που είναι απαραίτητο για την πλήρη λειτουργική  ολοκλήρωση του φράγματος Νεστορίου.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ