"


Σύνοψη των ποικίλων δράσεων που έφερε το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού στην Καστοριά και ευχαριστίες


«Ενημερώσου, διασκέδασε και γίνε και εσύ κομμάτι του μοναδικού αυτού παζλ»


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ενημέρωση και την Ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 του Απρίλη, η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς πραγματοποίησε το 1ο τριήμερο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού στην Καστοριά με πληθώρα δράσεων και τη συμμετοχή, τόσο σχολικών μονάδων από όλη τη Δυτική Μακεδονία, όσο και εκπαιδευτικών, γονέων και επιστημόνων που ειδικεύονται στον Αυτισμό.

Ανάμεσα στις δράσεις πραγματοποιήθηκε η προσπάθεια να σπάσουμε το Ρεκόρ Γκίνες με το μεγαλύτερο ανθρώπινο κομμάτι πάζλ. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν η συμμετοχή σαράντα τεσσάρων (44) σχολικών μονάδων από όλη τη Δυτική Μονάδα και Συλλόγων με αυτισμό με χίλιους επτακόσιους ενενήντα ένα (1791) μαθητές και εκπαιδευτικούς και εκατόν πενήντα (150) εθελοντών περίπου εκ των οποίων οι χίλιοι επτακόσιοι δύο (1702) έγιναν μέρος του ανθρώπινου κομματιού παζλ.

Μέσα στο ίδιο τριήμερο πραγματοποιήθηκε και ο αγιασμός του δεύτερου κτιρίου του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, μέσα στην πόλη της Καστοριάς, με τη λειτουργία να πραγματοποιεί ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος.

Τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από καταξιωμένους επιστήμονες στον αυτισμό, οι οποίοι αφιλοκερδώς βρέθηκαν στην ακριτική μας Καστοριά για το Φεστιβάλ και με συμμετοχή που ξεπέρασε τους εξακόσιους (600) συμμετέχοντες και τις δύο ημέρες από όλη την Ελλάδα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν θεατρικές παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, χορογραφίες από ομάδες ΑΜΕΑ και ποδηλατοδρομία με τη συνδρομή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς «620».

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς και τους φίλους γιατί χωρίς τη δική τους στήριξη αυτή η προσπάθεια δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες αποδίδονται στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό, τους τοπικούς Συλλόγους που μας τίμησαν και τους εθελοντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για την ουσιαστική τους υποστήριξη και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού στην Καστοριά.

Ευχαριστούμε πολύ,

για το Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
Η Πρόεδρος
Ζάγκα Αριστούλα

Πηγή: dinamiprosforas.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ