"


Παπαρόδεια 2019 στο Δισπηλιό - Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μνήμης

Ανήμερα της 15-4-1940 ο Ταγματάρχης Ιωάννης Παπαρόδου πέφτει ηρωικά μαχόμενος στη μάχη του Δισπηλιού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δισπηλιού διοργάνωσε χθές, Κυριακή 15 Απριλίου 2019, μια πανέμορφη εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 78 επέτειο από τη θυσία στο έπος του 1940.

Το πρωί τελέστηκε το μνημόσυνο και η κατάθεση στεφάνου στην προτομή του που βρίσκεται στο Δισπηλιό και το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής τόσο για τον Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρόδου όσο και για τους 14 συμπολεμιστές του, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Δισπηλιού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό: ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος τέως Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Γρηγοριάδης Γρηγόριος αντιστράτηγος εν αποστρατεία, ο κ. Πιλάτος Πανταζής Ανθυπολοχαγός ως εκπρόσωπος του Διοικητή του 15 Συντάγματος Καστοριάς, ο κ. Ιωάννου Ιωάννης ως εκπρόσωπος της Βουλευτού κας. Τεληγιωρίδου Ολυμπίας, ο κ. Μπινιάκος Μιχάλης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καστοριάς και η κα. Ζήδρου Αλίκη Περιφερειακή Σύμβουλος και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο χρονικό της Μάχης του Δισπηλιού και της θυσίας του Τχη Ιωαν. Παπαρόδου αναφέρθηκε εκτενώς ο Εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Στούμπος.

Στη συνέχεια η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βασίλειος Δόικος» υπο την Διεύθυνση της κ. Ναταλίας Σερόβα Χωλοπούλου απέδωσε διάφορα τραγούδια και απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα όλων των προσκεκλημένων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και έπειτα όλοι μαζί τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας´Υμνο.
Στην εκδήλωση προλόγισε ο κ. Αλκιβιάδης Κεφαλάς τέως πρόεδρος του Συλλόγου μας και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ