"


Ο ΣΤ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς (ΦΩΤΟΣ)


Ο ΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς,


χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την παρουσία πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, του Ιατρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, ετέθη στο κέντρο του Ναού, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Η εύλαλη σιωπή του αναμαρτήτου Κυρίου μας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον π. Μιχαήλ για την εμπνευσμένη ομιλία του, ευχαρίστησε επίσης και το πολυπληθές Εκκλησίασμα, για την συμμετοχή του στις λατρευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, το Εκκλησίασμα πέρασε και έλαβε την ευχή του π. Μιχαήλ καθώς επίσης και ένα βιβλίο πνευματικής οικοδομής με θέμα: «Περί Διακρίσεως».


Δείτε πρισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157679884022748

Πηγή: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ