"


Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της Αμερικής Ν. Στεργίου και η διάλεξή του στην Καστοριά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη διάλεξη με θέμα «Μεταβλητότητα στην ανθρώπινη κίνηση» την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στο ΤΕΙ Καστοριάς


από τον διακεκριμένο καθηγητή, ερευνητή και διευθυντή του Κέντρου Μεταβλητότητας στην ανθρώπινη κίνηση του Πανεπιστημίου Νεμπράσκα στην Ομάχα των Η.Π.Α. Στεργίου Νικόλαο.

Ο καθηγητής ανέπτυξε στο κοινό το πολύ σύγχρονο και ενδιαφέρον θέμα της μεταβλητότητας και της σημασίας της στην διάγνωση της υγείας του ανθρώπου. Ο καθηγητής κ. Στεργίου εξήγησε ότι η μεταβλητότητα είναι η φυσιολογική κατάσταση του υγιούς οργανισμού και ανέπτυξε ειδικότερα το θέμα γύρω από την μελέτη της στον άνθρωπο. Οι μελέτες του μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων σε άτομα που δυσκολεύονται άλλες τεχνικές (μωρά ή ηλικιωμένοι)

Το ακροατήριο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με τον αριθμό και το είδος των ερωτήσεων που υπέβαλε στον ομιλητή. Ειδικότερα οι φοιτητές ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν από τον διευθυντή-καθηγητή κ. Στεργίου για τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στο ερευνητικό του κέντρο και τις ειδικότερες γνώσεις και τεχνικές που απαιτούνται. Ο καθηγητής απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και δήλωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με το τμήμα μας και μάλιστα ανέφερε ότι έχουν εργαστεί ήδη πολλοί Έλληνες μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδάκτορες ερευνητές στο κέντρο που διευθύνει.

Ο κ. Στεργίου εξέφρασε την ευαρέσκειά του από την εκδήλωση και εντυπωσιάσθηκε από την ομορφιά της πόλης μας.

Σινάτκας Ι.
Καθηγητής




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ