"


Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς (ΦΩΤΟΣ)

Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε χθές, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς,


χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, συμπροσευχομένου από του παραθρονίου του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την παρουσία πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού από την Ιερά Μονή Αγίου Νικάνορος (Ζάβορδας) Γρεβενών μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, το οποίο ετέθη στο κέντρο του Ναού, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ελασσώνος Αρχιμ. Νικάνωρ Παπανικολάου, Πνευματικός Προϊστάμενος της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «η Αγία Λυδία η Φιλιππισία» ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Η Κατάνυξη ως στοιχείο Σωτηρίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον π. Νικάνορα για την ομιλία του και την πνευματική τροφή που μετέδωσε στο πολυπληθές Εκκλησίασμα.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο η Ακολουθία του Αγιασμού με το Τίμιο Ξύλο και οι πιστοί αγιάσθηκαν και πήραν ως ευλογία από ένα μικρό σταυρό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157707920818944

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ