"


NASA - Η Ελλάδα στη σελήνη με δικό της όχημα

Δήλωση συνεργασίας υπέγραψαν στις ΗΠΑ, ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) με τη NASA.


Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση για τη συμφωνία είπε ότι «πρόκειται για τεράστιο βήμα για την Ελλάδα αυτή η Συμφωνία, καθώς η χώρα μας θα πατήσει στη Σελήνη με δικό της όχημα, που θα κατασκευαστεί από Έλληνες επιστήμονες. Η Ελλάδα γίνεται μέλος του γκρουπ των ελάχιστων χωρών που έχουν κατεβάσει δικό τους όχημα στη Σελήνη».

«Το όχημα αυτό θα παραμείνει για μερικές μέρες στη Σελήνη όπου θα μαζέψει δεδομένα, τα οποία θα είναι περιουσία του ελληνικού κράτους και ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων. Οι προγραμματισμένες εκτοξεύσεις είναι το 2021 και το 2022. Δείξαμε ότι όταν υπάρχει συντονισμός δυνάμεων μπορούμε να πρωτοπορήσουμε».

Ο κ. Ν. Παππάς ευχαρίστησε «τους ανθρώπους που εδώ και μήνες δούλεψαν σιωπηλά για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχο κ. Γεώργιο Μαντζούρη και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, αλλά και τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες που κατέθεσαν τις προτάσεις τους».


Πηγή: ekirikas.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ