"


Με λαμπρότητα έγιναν οι εκδηλώσεις για το μνημόσυνο των 280 μαρτύρων Κλεισουριωτών


Με μεγάλη συμμετοχή των αρχών, εκπροσώπων φορέων-συλλόγων και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μνημοσύνου των διακοσίων ογδόντα (280) μαρτύρων-ηρώων

Κλεισουριωτών, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 5ης Απριλίου 1944, την Κυριακή 8 Απριλίου 2019 - 75 χρόνια από τη σφαγή- στην Κλεισούρα που διοργάνωσε ο Δήμος Καστοριάς με την Τ.Κ.Κλεισούρας και την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων των Απανταχού Κλεισουριέων Θεσσαλονίκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ», των Κλεισουριέων Πτολεμαΐδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλεισούρας «Ο ΔΑΡΒΑΡΗΣ».

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Κλεισούρας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Σεραφείμ  τελέσθηκε το  Πάνδημο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Κεντρικός ομιλητής για το ιστορικό της ημέρας ήταν ο κ. Δημήτριος Σμιξιώτης Εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Καστοριάς και για το Προσκλητήριο πεσόντων ο κ. Μηνάς Γκαλίτσας, πρ. Αντιδήμαρχος του πρ.Ιστορικού Δήμου Κλεισούρας.

Το Μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Κων/νος Παπαδημητρίου, Γεν. Γραμ. Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ .Γιάννης Θεοφύλακτος Βουλευτής Κοζάνης, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Μ.Αντωνίου Βουλευτής Καστοριάς, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ο. Τεληγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σ.Αδαμόπουλος,  ο Βουλευτής Κοζάνης υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης ο Γενικός Πρόξενος Γερμανίας κ. Βάλτερ Στέχερ, ο πρ. Υφυπουργός και πρ. Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, ο Ταξίαρχος της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, ο Δ|τής του 15ου Συντάγματος, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Δ|νσης Καστοριάς, ο Υπ/της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Κλεισούρας, Λεχόβου Βαρυκού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Συλλόγου «Πορεία Ζωής» οι οποίοι είναι απόγονοι των γερμανών στρατιωτών της Βέρμαχτ και ζήτησαν συγγνώμη, ενώπιον όλων, για τα εγκλήματα των προγόνων τους, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της  Κλεισούρας.         
                     






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ