"


Δείτε ζωντανά από τα Ιεροσόλυμα την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από τα Ιεροσόλυμα την τελετή αφής του Αγίου Φωτός




Το Άγιο Φως θα παραλάβει και θα φέρει στην ελλάδα η αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη.

Στις 18:30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ αφίχθη στις 8:30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η ελληνική αποστολή, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και εν συνεχεία να παραλάβει και να μεταφέρει το 'Αγιο Φως στην Ελλάδα.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 2:30 μετά το μεσημέρι, η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβής του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' θα παραδώσει το 'Αγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16:45 και θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 18:30, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Στη συνέχεια το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ