"


Λύτρωση στα… χασομέρια και νίκη ανόδου (92’ 1-2) για την Αστραπή Μεσ/μίας στο Βογατσικό – Νίκη ελπίδας (2-5) ο Κάστωρ, στην Πολυκάρπη!!!


Η επικράτηση των φιλοξενούμενων, η απουσία του «Χ» και ο ικανοποιητικός αριθμός τερμάτων (26), συνθέτουν την γενική εικόνα της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς.

Ωστόσο, από τα σημερινά αποτελέσματα ξεχώρισε η τεράστια νίκη-έκπληξη του Κάστορα στην Πολυκάρπη και μάλιστα με το επιβλητικό σκορ 2-5, καθώς επίσης και τα σημαντικά τρίποντα της Πενταβρύσου (2-1 την Κορησό) και της Δόξας Αμπελοκήπων (0-2 στην ΑΕ Βιτσίου).


Νίκες πολύτιμες από ομάδες που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ με τα σημερινά αποτελέσματα, η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας αποκτάει νέο ενδιαφέρον.
Ειδικότερα, ο Κάστορας που χρειάστηκε να περάσουν 16 ολόκληρες αγωνιστικές για να πανηγυρίσει τη νίκη, επικρατώντας με το εντυπωσιακό σκορ 2-5 στην Πολυκάρπη του τοπικού «Ηρακλή» που παρατάχθηκε αρκετές απουσίες, διατηρώντας ζωντανές  τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.


Η αντεπίθεση για την υπόθεση «παραμονή» της «Δόξας» Αμπελοκήπων συνεχίστηκε και σήμερα. Οι «μαυραετοί» πέρασαν νικηφόρα και από το Τοιχιό, επικρατώντας εύκολα της ΑΕ Βιτσίου με το καθαρό σκορ 0-2, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών, αφού μετράνε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανανέωση της συμμετοχής τους στην Α’ κατηγορία.



Την ρεβάνς του α’ γύρου (3-0) στο επεισοδιακό ματς με αντίπαλο την Δόξα Κορησού πήρε η Πεντάβρυσος, μετά την σπουδαία νίκη βαθμολογικής σημασίας που πέτυχε με σκορ 2-1. Νίκη η οποία αποκτάει μεγαλύτερες διαστάσεις για τους γηπεδούχους, αφού από το 40' αγωνιζόταν με 10 παίκτες και αύξησαν σημαντικά τις ελπίδες τους για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ αντίθετα οι «μαυραετοί», εξακολουθούν να βρίσκονται σε μεγάλη αγωνιστική και βαθμολογική κάμψη, αφού μετράνε 5 σερί ήττες σε ισάριθμους αγώνες και πλέον, μπήκαν σε… περιπέτειες.



«Καταιγίδα» στην επανάληψη, ο Παναργειακός πέρασε και από το Μανιάκοι επικρατώντας με το ευρύ σκορ 0-4 της ΑΕ Γραμμοχωρίων, παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας, υποχρεώνοντας τα "ελάφια" στην τρίτη εντός έδρας ήττα τους, ενώ  το Νταηλάκη μετά από δύο αποτυχημένα αποτελέσματα επέστρεψε στον δρόμο των νικηφόρων εμφανίσεών του, μετά την ευρεία νίκη του επί του Κρόνου με σκορ 5-2, ενώ σε συνδυασμό με την ήττα του Βογατσικού, αναρριχήθηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, πλέον, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας, ωστόσο, ένα ματς λιγότερο (εντός  έδρας με την «Δόξα» Κορησού, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου).


Τέλος, το ματς της ημέρας που κρίθηκε στις καθυστερήσεις έγινε στο γήπεδο του Βογατσικού. Η πρωτοπόρος «Αστραπή» Μεσοποταμίας, κατάφερε, να σταθεί «όρθια» σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, όπως αυτή του Βογατσικού - που είχε άλλωστε και άσχημη εμπειρία από τον αποκλεισμό της στην β’ φάση κυπέλλου – επικρατώντας  στο 92’ με σκορ 1-2, παραμένοντας αήττητη για 21η αγωνιστική.


Οι «κιτρινόμαυροι» κινδύνεψαν με απώλεια βαθμών (διατήρησαν το απόλυτο εκτός έδρας 10η νίκη), υποχρεώνοντας την σκληροτράχηλη, αλλά με αρκετές απουσίες, ομάδα της «Ομόνοιας», στην 2η ήττα στην έδρα της, σε ένα ματς  με γρήγορο ρυθμό, πλούσιο σε θέαμα και αρκετές  χαμένες ευκαιρίες, από πλευράς των φιλοξενούμενων, κυρίως στο β’ ημίχρονο.

Τελικά, η Αστραπή Μεσοποταμίας με γκολ του Σαλονικίδη στο 92’ πέρασε ανώδυνα από την  πιο δύσκολη  έδρα, νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα στο σημερινό ματς, καθώς με βάση τα πέντε ματς που απομένουν, έχει ιδιαίτερα βατό πρόγραμμα και σε συνδυασμό με τον… αέρα των επτά ουσιαστικά βαθμών που έχουν από τον 2ο της βαθμολογίας Παναργειακό, βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του 8ου πρωταθλήματος στην ιστορία της και την επιστροφή της στη Γ’ Εθνική μετά από απουσία επτά χρόνων.

Τα αποτελέσματα







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ