"


Inagros: H πλατφόρμα που φέρνει νέα δεδομένα για την ελληνική καλλιέργεια

Με στόχο την παγκόσμια αγορά, η ελληνική πλατφόρμα "inagros" δεν είναι ένα μεμονωμένο gadget, που απλά θα βοηθήσει έναν καλλιεργητή να μειώσει το κόστος παραγωγής, αλλά


ένα χρήσιμο τεχνολογικό εργαλείο, που έχει ως στόχο να δώσει στον Έλληνα -και όχι μόνο- αγρότη λύσεις για την οργάνωση της γεωργικής παραγωγής, χάρη στον συνδυασμό εξοπλισμού και λογισμικού.

"Έχουμε χτίσει ένα τεχνολογικό εργαλείο που αποτελείται από αισθητήρες και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και στόχος του είναι να γεφυρώσει το κενό μεταξύ αγρότη και γεωπόνου και με τεχνολογικά μέσα να μπορεί να γίνει μια καλλιέργεια πιο αποδοτική" εξήγησε ο κ. Ανδρέας Ζερκούλης, εκ των βασικών συνδημιουργών του συστήματος "Inagros", που μάλιστα τόνισε πως με τη χρήση αυτών των τεχνολογικών επιτυγχάνεται και η μείωση της κατανάλωσης του νερού, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ενέργειας.

"Τοποθετούμε αισθητήρες σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε σημεία που καθορίζει ο γεωπόνος του καλλιεργητή που προσέχει την καλλιέργεια, τον συνεργάτη μας σε έναν τέτοιο σχεδιασμό και οι αισθητήρες μας δίνουν δεδομένα όπως υγρασία εδάφους σε διάφορα επίπεδα, θερμοκρασία κ.ο.κ, δεδομένα τα οποία είναι ικανά τόσο να βοηθήσουν τον γεωπόνο και τον αγρότη με το να προβλέψουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν όπως π.χ το πότισμα με βάση το πότε έχει κάτι ανάγκη το φυτό, όσο και να βοηθήσουν στην φυτοπροστασία" εξήγησε ο κ. Ζερκούλης αναφερόμενος στις ασθένειες που μπορεί να επηρεάσουν την καλλιέργεια και όχι μόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ