"


Ήπειρος: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων "πατάει γκάζι" για διετή τμήματα

Έτοιμο να ξεκινήσει 3 διετή προγράμματα σπουδών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μάλιστα, είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Προϋπόθεση να υπάρξει η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και βέβαια η ανάλογη χρηματοδότηση. Το Πανεπιστήμιο εκτιμά ότι απαιτείται ποσό 50 χιλιάδων ευρώ για το κάθε πρόγραμμα. Οι προτάσεις που έχουν οριστικοποιηθεί αλλά και αυτές που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καθώς συνδυάζονται με την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της Ηπείρου. Οι τρεις πρώτες προτάσεις που έχουν εγκριθεί από την Σύγκλητο αφορούν στα προγράμματα γαλακτοκομίας, ιχθυοκαλλιεργειών και λογιστική διαχείριση μικρών επιχειρήσεων που θα φιλοξενηθεί στην Πρέβεζα.

Οι άλλες τρεις προτάσεις που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας σχετίζονται με την αργυροχοΐα, την υφαντική και την συντήρηση ερευνητικού εξοπλισμού.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι τρεις πρώτες προτάσεις έχουν προωθηθεί στο Υπουργείο και εάν εγκριθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση τότε η έναρξη μπορεί να γίνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Αντιπρύτανης κ. Μηνάς Πασχόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι τα περισσότερα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί και το Πανεπιστήμιο από την πλευρά του είναι καθόλα έτοιμο.

Η δεύτερη σημαντική είδηση που μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Πανεπιστημίου είναι η έναρξη λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου, το οποίο θα περιλαμβάνει έξι ινστιτούτα.

Ο πρύτανης προσδιόρισε την εξέλιξη αυτή στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και θα αποτελεί την δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας του ιδρύματος ενώ θα του δώσει νέους ορίζοντες στην έρευνα.

Η ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου ήρθε μέσα από το νόμο για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ.

Πηγή: agon.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ