"


Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους – με πρωταγωνιστές και συντελεστές από την Κοζάνη (BINTEO)

Το Last Βreach είναι ένα βραβευμένο καλλιτεχνικό εγχείρημα, που έχει ταξιδέψει μέχρι στιγμής σε δεκάδες φεστιβάλ αποσπώντας 10 διεθνή βραβεία στην κατηγορία Best Trailer.


Η κατηγορία Trailer, η οποία είναι διαδεδωμένη σε φεστιβάλ κινηματογράφου του εξωτερικού, αφορά Trailer ταινιών σαν αυτόνομα κινηματογραφικά δημιουργήματα.

Last Breach:
Η ταινία (παραγωγής 2018) δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει το τεράστιο οπτικό και τεχνικό χάσμα μεταξύ μιας παραγωγής εκατομμυρίων και μιας ανεξάρτητης παραγωγής.

Επιχειρεί να αποδείξει ότι με πολύ χαμηλού κόστους, αλλά προσεκτικά επιλεγμένο, εξοπλισμό, με αποδοτική αξιοποίηση της τεχνολογίας Digital Video, σε συνδυασμό με επαγγελματικού επιπέδου κατάρτιση, φαντασία, πάθος και πολύ καλούς φίλους η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε μια δυσθεώρητου κόστους Χολλυγουντιανή παραγωγή και μια παραγωγή μηδενικού budget, γίνεται δυσδιάκριτη. Στην ουσία πρόκειται για ένα πείραμα δημιουργίας ενός blockbuster σε μικρογραφία.

Σύνοψη: Εξωγήινοι έχουν εισβάλει με κακές προθέσεις στη Γη. Έπειτα από μήνες πολέμων και κατακτήσεων φτάνουν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ενώ η ανθρωπότητα αδυνατεί να βρει λύση στην απειλή του αφανισμού της. Πολιτικοί παραπαίουν αναποφάσιστοι, άνθρωποι πανικόβλητοι προσπαθούν να σωθούν, βιολογικά όπλα ως μοναδική λύση, μυστικές υπηρεσίες και αυτόνομες στρατιωτικές ομάδες στο κατόπι ενός ήρωα που προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη.


Στο Last Breach συμμετέχουν ηθοποιοί από την καλλιτεχνική ομάδα του Βόρειου Πεδίου Πτολεμαΐδας ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε τους Κοζανίτες Αντριάνα Δαβιδοπούλου, Σοφρώνη Ευθυμιάδη και Άρτεμις Νέστορα. Επίσης συμμετέχουν δεκάδες φίλοι από την περιοχή του Αμυνταίου, ως βοηθητικοί ηθοποιοί.

Η ανταπόκριση όλων ήταν εντυπωσιακή. Συνολικά περισσότερα από 100 άτομα αφιέρωσαν χρόνο και θετική διάθεση για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα.

Σημαντική βοήθεια στην υλοποίηση του project έδωσαν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου και ο Δήμος Αμυνταίου, που χωρίς την συνδρομή τους δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση των σύνθετων σκηνών που απαιτούσαν δεκάδες ηθοποιούς, αλλά και γυρίσματα σε χώρους που δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά.

Παραγωγή: Χρήστος Φιλίππου, Βασίλης Ελευθεριάδης, Βασίλης Χρηστίδης, Θόδωρος Φιλίππου

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Φιλίππου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Ελευθεριάδης

Πρωτότυπη Μουσική: Χριστόφορος “LAME” Κουτσοδήμος

Μοντάζ: Χρήστος Φιλίππου

Color Grading: Θέμης Κατσιμίχας

Visual Effects: Χρήστος Φιλίππου

3D Generalist: Παύλος Πολοτσάνιν

Sound Design: Χριστοφορος “LAME” Κουτσοδήμος

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Βασίλης Ελευθεριάδης

Εκτέλεση Παραγωγής: Θόδωρος Φιλίππου

Make-up: Άρτεμις Σπαή

Χειριστής Drone: Χρήστος Σαπαρδάνης

Χορογραφίες Μάχης: Βασίλης Χρηστίδης

Διορθώσεις Σεναρίου: Βασίλης Ελευθεριάδης

Βοηθοί: Άρης Τσαμπασίδης, Λάζαρος Μηνάς

Storyboard artists: Βασίλης Ελευθεριάδης, Θάνος Δημογιαννόπουλος, Βασίλης Χρηστίδης

Φωτογράφος: Σοφρώνης Ευθυμιάδης

CAST

Τάσος Αντωναρίδης,Αντριάνα Δαβιδοπούλου, Σοφρώνης Ευθυμιάδης,
Κωνσταντίνος Μπαμπίλας, Τάσος Ανδρεάδης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Βασίλης Ελευθεριάδης,

Λάζαρος Μηνάς, Άρτεμις Νέστορα, Άννα Τούμπαρη, Σταμάτης Παπαδόπουλος,
Άρης Τσαμπασίδης, Βασίλης Χρηστίδης, Στέφανος Παπαχρήστου.
Πηγή: kozan.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ