"


Άργος Ορεστικό: Η "Μακεδονία ξακουστή" θα τιμά το όνομά της στο Φεστιβάλ Κιθάρας

Απόλυτη καταξίωση για το συμβολικό "4ο Φεστιβάλ Μακεδονίας", που διεξήχθη το  Παρασκευοσάββατο19 και 20 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού


Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Απόλλων Καστοριάς και τον Δήμο Άργους Ορεστικού, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, με Καλλιτεχνικούς Διευθυντές του Φεστιβάλ, τους καταξιωμένους Καστοριανούς κιθαριστές Ισίδωρο και Γιούλα Αντωνίου.

Στη διοργάνωση εμφανίστηκαν κατά σειρά, το διάσημο Βεροιώτικο Μουσικό Σύνολο ArtGuitaristas του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας υπό την Διεύθυνση του Συνθέτη - Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα (Καλλιτεχνικού Διευθυντή Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας), η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Ισίδωρου και Γιούλας Αντωνίου, ο συνθέτης και σολίστ Γιώργος Παπαδόπουλος και "έκλεισε" μέσα σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Άργους Ορεστικού, την Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Ισίδωρου & Γιούλας Αντωνίου και την Χορωδία "Ορεστίς", να ενώνονται καλλιτεχνικά και να ερμηνεύουν "Μακεδονία Ξακουστή".

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, κ. Στέλιος Γκόλγκαρης δεσμεύτηκε δημόσια από μικροφώνου, ότι όσες πιέσεις και να ασκηθούν "το Φεστιβάλ δεν πρόκειται στο μέλλον να αλλάξει την ονομασία του και θα συνεχίσει να διεξάγετε στα ιερά χώματα της Μακεδονίας". 

Στους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ διακρίθηκαν οι νεαροί Μακεδόνες κιθαριστές Θεόφιλος Ευθυμιάδης από την Βέροια και Μιλτιάδης Μπίζιος από την Καστοριά, που κέρδισαν αντίστοιχα το Ά και το ΄Β Βραβείο στον Διαγωνισμό των Σολίστ.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ