"


"Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία" - Κάλεσμα σε συγκέντρωση


"Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η απερχόμενη ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) είχε προγραμματίσει σε πολυτελή ξενοδοχεία της Καλαμάτας, που ένας εργαζόμενος δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του, να πραγματοποιήσει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ μακριά από τους εργάτες, στη μούγκα, να μην πάρει κανένας χαμπάρι τους νόθους, τους εργοδότες και διευθυντικά στελέχη που μπάζουν μέσα στα συνδικάτα.

Δεν ήθελαν να γίνει πραγματικό συνέδριο, δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Δεν ήθελαν την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου όπως προβλέπει το καταστατικό για να μην βγούνε στη φόρα τα αίσχη και η σαπίλα τους. Επιδίωκαν με μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας να μοιράσουν την τράπουλα, τα κουκιά για να επανακατσικωθούν στο σβέρκο των εργαζομένων .Το ίδιο και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο. Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ (ανάμεσα τους και της ΟΕΚΙΔΕ ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων κλωστοϋφαντουργίας-ιματισμού-δέρματος Ελλάδας ) απαιτήσαμε να γίνει συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους, χωρίς νόθους και εργοδότες. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη στη συνολική δραστηριότητα των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, όπως έγινε για παράδειγμα και στο Εργατικό Κέντρο Καστοριάς. Μιλάμε για ένα ακόμα νόθο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  το τελευταίο διάστημα, με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της καρέκλας στις πλάτες όλων αυτών των εργαζομένων που αγωνιούν για το αύριο.

Συγκεκριμένα το Συνέδριο ξεκίνησε χωρίς να γίνει ταυτοποίηση των αντιπροσώπων που συμμετέχουν, χωρίς να μπει στο σώμα για ψηφοφορία, χωρίς παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά και με συμμετέχοντες αντιπροσώπους μέσα από σωματεία φαντάσματα. Αλλά και σήμερα ο προεδρος του ΕΕΚ καλεί τα μέλη του ΔΣ μία ώρα πριν την διεξαγωγή της συνέλευσης  και μάλιστα εν ώρα εργασίας γνωρίζοντας πολύ καλά πως κάποια από τα μέλη του αυτή την ώρα  δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν. Το κάνει εσκεμμένα για να παίρνει μαζί με τα τσιράκια του αποφάσεις εν κρυπτό. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του κλάδου για τις πιο τρανταχτές, προκλητικές και κραυγαλέες περιπτώσεις:

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, υπεύθυνος γραφείου τύπου και πρόεδρος της ΟΙΥΕ, μέρος της συνδικαλιστικής μαφίας. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία ΑΕ που στη συνέχεια μπαίνει ως κύριος μέτοχος σε 2η επιχείρηση και στο τέλος εξαγοράζεται από 3η επιχείρηση κυπριακών συμφερόντων. Όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν αντιπρόσωποι στην ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος).

Στην ΟΙΥΕ είχαν στόχο να διαμορφώσουν συσχετισμούς που καθορίζονται αποκλειστικά από την εργοδοσία και τη φυσική της παρουσία μέσα στα σωματεία με πάνω από 400 διευθυντικά στελέχη, ανάμεσα τους εκλεκτά golden boys των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που βγήκε στη δημοσιότητα, η διευθύντρια του Μy Market που ήθελε τα χαμόγελα των 300 ευρώ.

Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Στους Εργάτες γης στη Βέροια φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5,5 ώρες...Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών. Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο «Μπάρμπα Στάθης» έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020! Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Οικοδ. Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011 και όμως και αυτό βγάζει αντιπροσώπους.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πρόεδρος στην «Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς»! Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν. Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στην ΟΑΣΕ (Ασφαλιστικές εταιρείες) ψηφίζουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου και ο γγ της Ομοσπονδίας είναι Ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία ψήφισαν ιδιοκτήτης Ασφαλιστικής εταιρίας και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Στην ΠΟΥΠΑ (Οδηγοί) υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρονται να είναι 428. Δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010. Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ), που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση.

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο  ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε  μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξη και μαζικοποίησή του δε θα στηρίξουμε τέτοιες διαδικασίες που αμαυρώνουν τους αγώνες των εργαζομένων. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, βάζοντας στο επίκεντρο τη μαχητικοποίηση  και μαζικοποίηση των σωματείων μας. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής να  γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που στην πλάτη τους στήνουν καριέρες. Να αρνηθούν να γίνουν κομμάτι όλης αυτής της σάπιας κατάστασης.

Δυναμώνουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών! Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους, νόθους!

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής την πρωτομαγιά στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέναντι από την πρώην Νομαρχία ώρα  10:30 για να τιμήσουμε τους αγωνιστές που δώσανε  τη ζωή τους για τα εργατικά δικαιώματα και προσπαθούν να ισοπεδώσουν κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ και τα φερέφωνα της ΓΕΣΕΕ. Δεν θα τους περάσει."
                                  Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ