"


Γράμμος: Το πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Οι κατάλευκες κορυφές του Γράμμου σας προσκαλούν να τις θαυμάσετε. Σας προτείνουμε ένα ταξίδι στην Ιστορία και στην ανοιξιάτικη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Ξεναγήσεις έχουν προγραμματιστεί την Δευτέρα 29 Απριλίου, την Κυριακή 5 Μαΐου, την Κυριακή 12 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου. Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 12 ακριβώς.

Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει και τις ξεναγήσεις που γίνονται στο πλαίσιο επισκέψεων σχολείων, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 7 Μαΐου, την Τρίτη 21 Μαΐου και την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Οι ξεναγήσεις γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ιστορία της ελληνικής κοινωνίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Επίσης θα κάνουμε και ένα μικρό ιστορικό περίπατο όπου θα μιλήσουμε για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου.

·        Παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 μια μέρα πριν έρθετε για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση

·        Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας κ. Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.

·        Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.

·        Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

·        Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ