"


Διάλεξη με θέμα "Μεταβλητότητα στην ανθρώπινη κίνηση" από τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα της Αμερικής κ. Στεργίου στο ΤΕΙ


Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 13:00 στο Αμφιθέατρο 2, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Μεταβλητότητα στην ανθρώπινη κίνηση».

Η ομιλία θα γίνει από τον διακεκριμένο καθηγητή, ερευνητή και διευθυντή του Κέντρου Μεταβλητότητας στην ανθρώπινη κίνηση  του Πανεπιστημίου Νεμπράσκα στην Ομάχα των Η.Π.Α. κ. Στεργίου Νικόλαο.

Ο καθηγητής  Δρ. Στεργίου έλαβε το πτυχίο του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Όρεγκον με τίτλο της διδακτορικής του διατριβής «Mechanisms Associated with Running Injuries» .

Ο εν λόγω καθηγητής έχει μεγάλη εμπειρία τόσο από τις ερευνητικές του δραστηριότητες όσο και από την διδασκαλία και καθοδήγηση νέων ερευνητών. Έχει περισσότερες από 210 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 14 βιβλία και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 200 συνέδρια στις ΗΠΑ και διεθνώς. Έχει καθοδηγήσει 17 μεταδιδάκτορες, 27 διδακτορικές διατριβές και 43 μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Το ερευνητικό του έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο με περισσότερες από 11500 αναφορές και με υψηλότατο ακαδημαϊκό δείκτη H-index 50.

 Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και τον έχουν τιμήσει με υψηλόβαθμες ακαδημαϊκές και διοικητικές θέσεις. Ενδεικτικά την περίοδο αυτή είναι αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής Biomechanics and Research Development και διευθυντής του Τμήματος Biomechanics του Πανεπιστημίου Nebraska Omaha. Έχει βραβευτεί στο Ίδρυμά του με Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Αριστεία, έχει διακριθεί για την απόκτηση μεγάλης χρηματοδότησης, τόσο για τα ερευνητικά του προγράμματα όσο και για την επέκταση του ερευνητικού Κέντρου. Έχει επισκεφθεί ως προσκεκλημένος ομιλητής πολλά Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια.

Η διάλεξη έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού, για την εξέλιξη της εμβιομηχανικής και ειδικότερα για τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κίνησης. Τα θέματα αυτά είναι πολύ σύγχρονα και απορροφούν το ερευνητικό ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων. Επίσης η χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων είναι υψηλή και τα ερευνητικά αποτελέσματα έχουν άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητά μας.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα της διάλεξης.

Η διάλεξη παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον που το έχουν εκδηλώσει ήδη διάφοροι από τον χώρο της Πληροφορικής, το χώρο της Μηχανολογίας, της προπονητικής φυσιοθεραπείας-αποκατάστασης όσο και από τον χώρο της υγείας.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και ελεύθερη για οποιοδήποτε.

Σινάτκας Ι.
Καθηγητής

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ