"


Ο 3ος Κύκλος Συζητήσεων Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων στη Δυτική Μακεδονία το Σάββατο

To 2017, οι Ποντιακοί Φοιτητικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, ξεκίνησαν μια συλλογική προσπάθεια με σκοπό την ενδυνάμωση του ποντιακού φρονήματος της φοιτητικής κοινότητας


και τη διάπλαση ποντιακών συνειδήσεων, ικανών να υπερασπισθούν την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου και να διαφυλάξουν την ποντιακή λαογραφία και παράδοση.
 
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 12:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Φλώρινας. ο τρίτος Κύκλος Συζητήσεων με θέμα: «Από το έγκλημα χωρίς όνομα στο χρέος της μνήμης: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου (1919-2019)».
 
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Ηλίας Πετρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Δ.Π.Θ. και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών με θέμα εισήγησης «100 Χρόνια από τον ξεριζωμό: Σκέψεις, Προβληματισμοί και Προοπτική», ο κ. Δημήτριος Κούρτης, Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Το νομικό καθεστώς του Εγκλήματος της Γενοκτονίας πριν την υιοθέτηση της Σύμβασης της 9ης Δεκεμβρίου 1948: Το έγκλημα των Εγκλημάτων στο εθιμικό διεθνές Δίκαιο», καθώς και ο κ. Παναγιώτης Διαμάντης, μέλος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών: «Φοιτητές: Ηγετικές μορφές σ ήμερα και αύριο».
 
Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση όλων των Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Φλώρινας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και είναι ανοιχτή προς το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο.
Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Με εκτίμηση,
οι Ποντιακοί Φοιτητικοί Σύλλογοι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ¨ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ¨
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ¨ΤΟ ΡΟΔΑΦΝΟΝ¨
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ¨ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ¨
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ''Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ'΄'
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ¨ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ¨

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, Ert Florinas, Livemedia.gr, e-Pontos, Radio Akrites 102,3, Pontos-News.Gr, Εύξεινος Πόντος, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr, Ελεύθερο Βήμα Φλώρινας, Φλωρινιώτικα- Floriniotika - www.floriniotika.gr, Νέα Φλώρινα - www.neaflorina.gr

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ