"


«Δόξα» Αμπελοκήπων : Το αουτσάιντερ του 41ου Τελικού Κυπέλλου REMΑΧ Key της ΕΠΣ Καστοριάς (VIDEO – ΔΗΛΩΣΕΙΣ)



Η “πρωτάρα” στον θεσμό του Τελικού Κυπέλλου, “Δόξα” Αμπελοκήπων, στην 58χρονη ιστορία της φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη.


Οι «μαυραετοί» όπως και να έχει έγραψαν ιστορία, αφού έβαλαν το όνομά τους στην μεγάλη βίβλο, φιλοδοξώντας παράλληλα να κάνουν την μεγάλη έκπληξη, κατακτώντας το τρόπαιο.

Η ομάδα των Αμπελοκήπων μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας να είχε μία απογοητευτική πορεία, ωστόσο, όμως, κατάφερε να διακριθεί στον θεσμό του Κυπέλλου, φθάνοντας, δίκαια για πρώτη φορά στον Τελικό της διοργάνωσης. 



Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι από το 1986 μέχρι και πέρσι, είχαν φτάσει ΕΠΤΑ φορές σε ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, και μάλιστα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τρεις φορές.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ομολογούν οι πρωταγωνιστές του ιστορικού συλλόγου και στην 8η συμμετοχή τους σε ημιτελικό κυπέλλου, δικαιώθηκε, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά την παρουσία τους σε Τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Καστοριάς, που αποτελεί και την κορυφαία διάκριση στην 58χρονη ιστορία τους.

Η Κυριακή 21 Απριλίου είναι μια ιστορική ημέρα για την Δόξα Αμπελοκήπων. Αναμφίβολα, όμως, στον φετινό Τελικό αποτελούν το αουτσάιντερ, μιας και ο αντίπαλός τους Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, είναι ανώτερος, αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική και διαθέτει έμπειρους παίκτες.




Οι «μαυραετοί» γνωρίζουν ότι σε αυτόν τον Τελικό, με αντίπαλο την ομάδα της Καλλιθέας, έχουν κόντρα όλα τα προγνωστικά και στατιστικά. Υστερούν στην προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων (8 νίκες , 15 ήττες, 3 ισοπαλίες σε 26 ματς) καθώς και στο γεγονός ότι ποτέ μια ομάδα Α’ κατηγορίας στην  40χρονη ιστορία των διοργανώσεων δεν κατέκτησε το Κύπελλο με αντίπαλο μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

Ωστόσο, στο στρατόπεδο της «Δόξας» βλέπουν τον Τελικό σαν μια γιορτή και όπως τονίζουν σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν προγνωστικά.  Έχουν ενθουσιασμό και αισιοδοξία και στοχεύουν η παρθενική τους συμμετοχή να συνδυαστεί και με την κατάκτηση του κυπέλλου και να κάνουν την μεγάλη έκπληξη.




Τόσο στον ποδοσφαιρικό σύλλογο, όσο και στο χωριό των Αμπελοκήπων, όλοι ζουν και περιμένουν την μεγάλη αυτή ημέρα.

Η κάμερα του sentranews.gr βρέθηκε στο γήπεδο των Αμπελοκήπων, στην προπόνηση των μαυραετών, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, με το ηθικό και την ψυχολογία στα ύψη, μετά και τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, ενόψει του Τελικού Κυπέλλου. 


Στην κάμερα του sentranews.gr μίλησαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Δόξας Λεωνίδας Γεωργιάδης, ο προπονητής Γιώργος Τρυφόπουλος και οι ποδοσφαιριστές Ναούμ Μιχαλόπουλος, Βαγγέλης Ντίμτσιος  και Ιορδάνης Ντίμτσιος.








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ