"


Τροπαιούχος ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, 3-0 την… πρωτάρα «Δόξα» Αμπελοκήπων


Το τρίτο κύπελλο στην ιστορία του σε ισάριθμες συμμετοχές κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας επικρατώντας με σκορ 3-0 της… πρωτάρας στον θεσμό «Δόξας» Αμπελοκήπων.



Ο τελικός που διεξήχθη στο γήπεδο της Μεσοποταμίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 1000 φιλάθλων, δημιουργώντας μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, και κύλησε σε αθλητικά πλαίσια, με άριστη οργάνωση από την πλευρά της ΕΠΣ Καστοριάς, όπως αρμόζει άλλωστε σε μία γιορτή ποδοσφαίρου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς.



Έτσι, λοιπόν στον 41ο Τελικό Κυπέλλου επιβεβαιώθηκε ο τίτλος του φαβορί με την ομάδα της Καλλιθέας, πιο έμπειρη, με ποιοτικότερους παίκτες, με διαφορά δυναμικότητας και με διαφορά κατηγορίας, να επικρατεί της μαχητικής και ανταγωνιστικής «Δόξας» Αμπελοκήπων, με τρία γκολ που σημείωσε στην επανάληψη, εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι.
Σε γενικές γραμμές, ήταν  ένας τελικός ο οποίος κρίθηκε στην εμπειρία. Ο «Μέγας» είχε την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, ήταν περισσότερο απειλητικός, δημιούργησε και αξιοποίησε τις ευκαιρίες, ενώ είχε και δύο δοκάρια.







Το ματς ήταν δυνατό και αμφίρροπο στα πρώτα λεπτά, με τους «μαυραετούς» να απειλούν πρώτοι, όταν στο 12’ ο Μιχαλόπουλος από καλή θέση αστόχησε με κεφαλιά.
Η απάντηση για τον «Μέγα» ήρθε στο 30’ όταν η κεφαλιά του Νικολόπουλου έφυγε μόλις άουτ.
Αυτές ήταν οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις του α’ 45λεπτου. Φτωχό θέαμα με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να βρει διαδρόμους να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.




Στις αρχές της επανάληψης (53’) η ομάδα της Καλλιθέας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου, πέναλτι που κέρδισε σε ανατροπή ο…. από το…..
Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν ο Ηλίας με δυνατό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας  του Τερζίδη.


Στη συνέχεια οι «μαυραετοί» ανέλαβαν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, την οποία και άγγιξαν στο 67’ όταν ο Τρυφόπουλος με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κράτσιου, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-1.




Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στο 72’, όταν ο Νικολόπουλος με κοντινό σουτ νίκησε τον Τερζίδη, δίνοντας… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 89’ η ομάδα της Καλλιθέας σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι  των αντιπάλων της, πάλι σε σουτ του Ηλία, ενώ στο 93’ σε σπρώξιμο του Γκέκα μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες παικτών της «Δόξας». Το πέναλτι εκτέλεσε ο τερματοφύλακας Κράτσιος διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.





Διαιτητές : Πολυχρονίου. Πρεσπάρης, Σιδερίδης, 4Ος Τζάμος.

ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Κράτσιος, Τσόπρας, Ηλίας, Μήνος, Λαδάς, Αντωνιάδης, Μηλιάτης, Γκέκας, Νικολόπουλος (88’ Παπαθανασίου), Λουδοβάρης (88’ Αποστολίδης), Παπαδημητρίου (46’ Παπαδόπουλος).

ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ : Τερζίδης, Σουκαλόπουλος, Τρυφόπουλος Θ., Μιχαλόπουλος, Ντίμτσιος Ε. (76’ Ολοκτσίδης), Μελισσανίδης (83’ Βάμβας), Ζαφειρόπουλος, Μιχαλόπουλος Χ., Ζυγούρας (60’ Ευαγγελίδης), Τρυφόπουλος Λ., Ντίμτσιος Ι.
















Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ