"


13 Κόλπα για να ξεφορτωθείτε εύκολα και χωρίς πολύ χρόνο δουλειές του σπιτιού

Παρακάτω θα δείτε 13 κόλπα για άψογη καθαριότητα. Μπορείτε να γλυτώσετε πολύ χρόνο και θα σας λύσουν τα χέρια.


Η καθαριότητα συχνά απαιτεί πολλή αποφασιστικότητα. Μερικές φορές θα πρέπει να περάσετε ημέρες κάνοντας προσπάθειες για να δώσετε στο σπίτι την εμφάνιση που επιθυμείτε.

Κόλπα για το πλυντήριο ρούχων

#1 Δεν χρειάζεστε ακριβά προϊόντα καθαρισμού για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο ξύδι. Ρίξτε λίγο στο συρτάρι για τη σκόνη πλυσίματος και επιλέξτε τη μακρά πλύση. Όταν τελειώσει, το πλυντήριο ρούχων κυριολεκτικά θα λάμπει.

#2 Ένα τέχνασμα που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν συνεπάγεται την ενίσχυση των προϊόντων καθαρισμού με τη βοήθεια του ξιδιού. Προσθέστε λίγο ξύδι στη σκόνη πλυσίματος (περίπου το ένα τρίτο του ποσού της σκόνης) και θα καθαρίσει τα ρούχα πιο αποτελεσματικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα χρωματιστά ρούχα.

#3 Ορισμένα είδη υλικού είναι μαγνήτες για τη γούνα της γάτας και του σκύλου. Πλένοντας  με λευκό ξύδι τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από αυτά τα υλικά, οι τρίχες δεν θα κολλήσουν ποτέ ξανά.Για μια απίστευτα καθαρή μπανιέρα
Πως μπορείτε να καθαρίσετε μια ολόκληρη μπανιέρα χωρίς κόπο; Είναι απλό! Αρχικά ζεστάνετε λίγο ξύδι στο φούρνο μικροκυμάτων (θα πρέπει να είναι ζεστό και όχι καυτό). Ανακατέψτε το ξύδι μαζί με ένα διάλυμα σαπουνιού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα με αναλογία 1:1. Μην ανακινήσετε το μπουκάλι, είναι αρκετό το να ανακατέψετε απαλά τις ουσίες μαζί. Ψεκάστε το διάλυμα που προκύπτει πάνω στην μπανιέρα, αφήστε για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα σφουγγάρι. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό από ό, τι θα ήταν αν είχατε χρησιμοποιήσει ακριβά προϊόντα καθαρισμού.


Καθαρισμός ιχνών στα παράθυρα

Ξοδεύουμε συνεχώς χρόνο για να καθαρίσουμε αυτά τα σημεία. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να καθαριστούν χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στις περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγισθούν (προσοχή στις γωνίες). Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ξίδι: αυτό θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, που είναι καλό σημάδι. Αφήστε το όπως είναι για 10-15 λεπτά. Η σόδα και το ξύδι θα αντιμετωπίσουν τη σκόνη και τη σκουριά. Όταν περάσει ο χρόνος, θα πρέπει απλά να σκουπίσετε τα ίχνη των παραθύρων με χαρτί κουζίνας.


Πώς να πλύνετε τα παιχνίδια των παιδιών σας

Κάθε γονέας έχει αντιμετωπίσει ένα σπίτι όπου τα παιχνίδια είναι διάσπαρτα σε κάθε δωμάτιο, γωνιά και σχισμή. Εξαπλώνονται πέρα από το πάτωμα και συγκεντρώνουν τη σκόνη από όλες τις γωνιές του κάθε δωματίου. Έτσι, μερικές φορές τα παιχνίδια αυτά πρέπει να πλένονται. Αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να γλυτώσετε χρόνο. Τοποθετήστε όλα τα παιχνίδια σε μια καθαρή σακούλα πλυσίματος και βάλτε τα στο πλυντήριο.


Αφαίρεση δύσκολων λεκέδων

Οι περισσότεροι γονείς έχουν δει και αντιμετωπίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για την τέχνη, που εκφράζεται με διάφορους τρόπους σε άλλα σημεία εκτός από χαρτί. Πως θα απαλλαγείτε από αυτά τα σημάδια χωρίς να σπαταλήσετε χρόνο και να κάνετε μεγάλη προσπάθεια; Ελάχιστοι γνωρίζουν αυτούς τους εύκολους και γρήγορους τρόπους.

#1 Για να απαλλαγείτε από τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο πάτωμα ή το τραπέζι, βάλτε μια συνηθισμένη οδοντόκρεμα πάνω σε ένα βρεγμένο πανί (κατά προτίμηση ένα με μικροΐνες) και τρίψτε την στο λεκέ.

#2 Ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα τοποθετώντας λακ, αποσμητικό ή οποιοδήποτε άλλο αεροζόλ. Απλά ψεκάστε την περιοχή και ξεπλύνετε με νερό.

#3 Μια άλλη μέθοδος είναι η χρήση απλής σόδας και ενός σφουγγαριού. Ρίξτε λίγη σόδα επάνω στο σφουγγάρι, τρίψτε την πληγείσα περιοχή και ξεπλύνετε με νερό. Τώρα οι τοίχοι σας θα είναι καθαροί μέχρι ο καλλιτέχνης σας να αποφασίσει να δημιουργήσει άλλο ένα αριστούργημα!


Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από βερνίκι νυχιών

Αν έχετε λερώσει με βερνίκι νυχιών κάποια επιφάνεια, θα ξέρετε πως είναι πρακτικά αδύνατον να απαλλαγείτε από τον λεκέ. Ωστόσο, και εδώ υπάρχουν μερικά κόλπα.

#1 Πριν στεγνώσει το βερνίκι, βάλτε ασετόν πάνω του και αφήστε το για ένα λεπτό. Τρίψτε το λεκέ με μια χαρτοπετσέτα και αφαιρέστε ότι απέμεινε με μια λαστιχένια γόμα. Αν το βερνίκι πρόλαβε να στεγνώσει, εφαρμόστε λακ και σκουπίστε με ζεστό νερό και σαπούνι.

#2 Πώς να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από το χαλί; Βάλτε ένα προϊόν για αφαίρεση λεκέδων και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί.


Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων


Με αυτό το τέχνασμα, μπορείτε να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε μόλις πέντε λεπτά. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τοποθετήστε το σε ένα φλιτζάνι. Προσθέστε λίγη κανέλα. Τοποθετήστε το φλιτζάνι στο φούρνο μικροκυμάτων και ενεργοποιήστε τον για 5-10 λεπτά στη χαμηλότερη ρύθμιση ισχύος. Το λεμόνι θα βοηθήσει να καθαρίσει και να απολυμανθεί εύκολα ενώ η κανέλα θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές.


Λαμπερή κουζίνα

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν σπαταλάτε άσκοπα αρκετές ώρες στον καθαρισμό της κουζίνας σας, εφαρμόστε αυτό το απλό τέχνασμα. Ανακατέψτε μαζί μαγειρική σόδα με φυτικό λάδι μέχρι να έχετε μια παχιά πάστα. Απλώστε το μείγμα σε κάθε λεκέ από λάδι ή λίπος και αφήστε το για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα πανί και λίγο διάλυμα σαπουνιού.


Εξαφανίστε τη σκόνη για πάντα

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να μην χρειαστεί να περάσετε κάθε άλλη ώρα της ζωής σας ξεσκονίζοντας. Εφαρμόστε μια-δυο σταγόνες λάδι σε μια χαρτοπετσέτα και σκουπίστε όλη τη σκονισμένη περιοχή. Στη συνέχεια σκουπίστε άλλη μια φορά με μια καθαρή χαρτοπετσέτα. Ένα λεπτό στρώμα θα μείνει στην επιφάνεια, το οποίο βοηθά να κρατηθεί η σκόνη μακριά χωρίς να συσσωρευτεί και δίνει στα έπιπλα μια ελκυστική γυαλάδα.


Πηγή: citypatras.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ