"


Τo Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Ελλάδας κέρδισε την 7η θέση στον κόσμο

To Junior Achievement Worldwide, που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας για παιδιά και νέους, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία κατακτώντας την 7η θέση παγκοσμίως,

ως ένας από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

Η 7η θέση του JA Worldwide στη λίστα των 500 καλύτερων μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων στον κόσμο του ανεξάρτητου οργανισμού NGO Advisor για το 2019, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες και προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό και υπερηφάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου είναι η έδρα του) και στις άλλες 120 χώρες όπου διατηρεί παραρτήματα.

Στην Ελλάδα, το παράρτημα του Junior Achievement είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του οργανισμού είναι η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται φέτος σε 160 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε., του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Η κατάκτηση της 7ης θέσης στον κόσμο σημειώνεται τη χρονιά που ο οργανισμός γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919-2019) και οι εκδηλώσεις - διαγωνισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, Mάρκος Βερέμης δήλωσε πως η 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αποτελεί πολύ σπουδαία διάκριση που εκτοξεύει το κύρος του οργανισμού και επιβραβεύει την στρατηγική απόφαση του Junior Achievement από την ίδρυσή του, το 1919, να είναι ένας μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν (ή με μικρό κόστος), έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στα πολύ προσεγμένα και πιστοποιημένα βιωματικά επιχειρηματικότητας για μαθητές και νέους που προσφέρει.  Τα προγράμματα του JA προετοιμάζουν τις μαθήτριες και τους μαθητές για την αγορά εργασίας και ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με την καινοτομία και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, υλοποιώντας τα όνειρά τους.

Για τη μεγάλη διάκριση της 7ης θέσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Eυρώπης, κ. Aργύρης Τζικόπουλος δήλωσε: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος και χαρούμενος  που αναγνωρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το Junior Achievement είναι η σπουδαιότερη ΜΚΟ παγκοσμίως που προάγει την έννοια της επιχειρηματικότητας μέσω της βιωματικής μάθησης. Όλοι μας στο ΣΕΝ/JA Greece αισθανόμαστε τυχεροί που ανήκουμε στην οικογένεια του JA και συμβάλλουμε στο δρόμο της ανάπτυξης της απασχολισιμότητας, του οικονομικού εγγραματισμού των νέων και της προαγωγής της καινοτόμου σκέψης των παιδιών στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που υποστηρίζουν το έργο μας, όπως την MetLife, το Citi Foundation, την Εθνική Τράπεζα και άλλες εταιρίες και οργανισμούς. Πολλά ευχαριστώ και στους εθελοντές μας και τους χορηγούς επικοινωνίας που μας βοηθούν στην ενημέρωση και την εξάπλωση των προγραμμάτων μας σε ολοένα και περισσότερα ελληνικά σχολεία».

Ο NGO Advisor αξιολόγησε για πρώτη φορά τον οργανισμό και τον τοποθέτησε στην περίοπτη έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2019 καθώς διαπίστωσε ότι το Junior Achievement βοηθά ουσιαστικά τα παιδιά και τους νέους να πετύχουν στη ζωή τους, με εξαιρετικά προγράμματα και ένα πολύ εντυπωσιακό, παγκόσμιο δίκτυο.

«Το δίκτυο JA παγκοσμίως, με γραφεία σε 120 χώρες, αποτελεί μια κοινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που βοηθούν τη νεολαία και αλλάζουν την κοινωνία», δήλωσε ο CEO του JA Worldwide, Asheesh Advani. «Ο οργανισμός μας εκπαιδεύει 10 εκατομμύρια μαθητές κάθε χρόνο με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Προσπαθούμε έτσι ώστε κάθε παιδί να αποκτήσει τις δεξιότητες, τη νοοτροπία και τις εμπειρίες που απαιτούνται για να αριστεύσει στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά η πολύ σημαντική διάκριση της 7ης θέσης στον κόσμο μας δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό», κατέληξε ο Asheesh Advani.

Οι 10 καλύτερες ΜΚΟ στον κόσμο του NGO Advisor για το 2019 είναι:

1.ΒRAC, 2. Γιατροί Χωρίς Σύνορα, 3. Danish Refugee Council, 4. Open Society Foundations, 5. Mercy Corps, 6. Skoll Foundation, 7. Junior Achievement Worldwide, 8. Acumen, 9. Cure Violence, 10. Landesa

Ολόκληρη η λίστα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του NGO Advisor.

Οι εξαιρετικές αυτές εξελίξεις για το Junior Achievement έχουν ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές στα 160 Γυμνάσια και Λύκεια που συμμετέχουν φέτος στη χώρα μας στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης». Τα παιδιά, που έχουν δημιουργήσει εξαιρετικές «επιχειρήσεις», έχουν καταθέσει τα επιχειρηματικά τους σχέδια και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 10 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ελλάδας. Oι μαθητές και οι μαθήτριες που θα διακριθούν θα αναμετρηθούν στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe, που θα γίνει 3-5 Ιουλίου στην πόλη Λίλ της Γαλλίας.Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ