Τί μαγειρεύουμε αύριο Κυριακή;


Το μενού για αύριο Κυριακή 31/3 προτείνει:

Πίτσα Ρολό

Yλικά:

150 γρ. αλεύρι μαλακό

100 γρ. αλεύρι για ψωμί

1/4 κύβο της μαγιάς – 12.5 γρ

2 πιπεριές

3 ντομάτες

60 γρ μαλακό τυρί

30 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

100 γρ αλλαντικα

40 γρ πράσινες ελιές

σάλτσα ντομάτας

νερό

Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για γεύση

αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, βάζετε 100 γρ μαλακό αλεύρι με την μαγιά με λίγο «ζεστό νερό. (Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ζεστό νερό σε μια ζύμη: η υπερβολική ζέστη θα σταματήσει τη ζύμωση. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό έως 30 °). Αφήστε το για μια ώρα καλυμμένη την ζύμη με αλουμινόχαρτο.

Εν τω μεταξύ στη σχάρα ή στο grill ψήστε τις πιπεριές. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λωρίδες.

Στο μείγμα της ζύμης προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και μερικές κουταλιές της σούπας λάδι. Ζυμώνετε έντονα για 5 λεπτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. (Δουλεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό το είδος της ζύμης βοηθά στην ανάπτυξη της γλουτένης στο αλεύρι!) Σταυρώνετε, σκεπάζετε με ένα πανί και αφήστε το να σταθεί για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.

Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και βάζετε τις ντομάτες τις πιπεριές, τα αλλαντικά το τυρί σε κύβους, τις ελιές, αλάτι και την παρμεζάνα. Τυλίγετε το ορθογώνιο σχηματίζοντας ένα κύλινδρο, και το αφήνετε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.

Αλείψτε την επιφάνεια με σάλτσα ντομάτας, μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και λάδι, στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρετε το ζεστό ή χλιαρό.

Πηγή: i-eidisi


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ