"


Saga Furs: Τα υψηλά ποσοστά πωλήσεων και οι αυξημένες τιμές σε mink και αλεπούδες επανέφεραν την αυτοπεποίθηση στην αγορά


Mε τη συμμετοχή 550 και πλέον περίπου αγοραστών από όλες τις αγορές, ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη η δεύτερη δημοπρασία της περιόδου, για το διεθνές δημοπρατήριο της SAGA FURS στο Ελσίνκι Φινλανδίας.

Στη συνολική προσφορά που αποτελούνταν από 3 εκ. δέρματα mink και 700.000 αλεπούδων, ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, αφού υπήρξε μεγάλη ζήτηση στα περισσότερα προϊόντα.

Στην δημοπρασία συμμετείχε και φέτος βορειοαμερικάνικο δημοπρατήριο Fur Harvesters Auction προσφέροντας αποκλειστικά αμερικάνικα άγρια γουνοδέρματα, για τα οποία, άλλωστε φημίζεται για την υψηλή ποιότητά τους.

Πρόκειται για μία από τις πλέον πετυχημένες δημοπρασίες της φετινής περιόδου, αφού τα ποσοστά των πωλήσεων σε αρκετά είδη ήταν στο 100% και στα υπόλοιπα πάνω από το 75%, ενώ, όπως αναμενόταν το αυξημένο ενδιαφέρον δημιούργησε και ανοδικές τιμές.

Τα θετικά αποτελέσματα της δημοπρασίας επανέφεραν την αυτοπεποίθηση στην αγορά στέλνοντας μύνημα αισιοδοξίας στην παγκόσμια αγορά.

                                 Ικανοποιητικές πωλήσεις  και σταθερές τιμές στις αλεπούδες
Η δημοπρασία ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Μαρτίου με την προσφορά αλεπούδων, ένα είδος στο οποίο φημί-ζονται ιδιαίτερα οι Φινλανδοί.
Στις αλεπούδες η προσφορά περιλάμβανε 54.000 Finnraccoons, 4.000 Silver Foxes, 66.000 Blue Frost Foxes και μικρότερες ποσότητες από διάφορες μεταλλαγμένες αλεπούδες.





Οι αγοραστές έδειξαν μεγάλο ανταγωνισμό πάνω στα Finnraccoon. Οι τιμές παρέμειναν σταθερές και η προσφορά πωλήθηκε σε ποσοστό 100%. Κυριάρχησαν οι αγοραστές από την Νότια Κορέα και την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Μόδας με καλή υποστήριξη από την Κίνα.

Οι 40.000 Silver Fox πωλήθηκαν σε ποσοστό 80% σε σταθερές τιμές. Κυρίαρχοι αγοραστές ήταν η Ευρω-παϊκή Βιομηχανία Μόδας και η Νότια Κορέα με υποσ-τήριξη από την Ρωσία και την Τουρκία.
Η προσφορά των 66.000 Blue Frost fox συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των αγοραστών και οι τιμές αυξήθηκαν έως και 10% κατά μέσο όρο, αλλά με έμφαση στα καλύτερης ποιότητας αγαθά.

Για τις αλεπούδες Blue Frost, δραστήριες υπήρξαν όλες οι αγορές, μεταξύ αυτών η Νότια Κορέα, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα και Κίνα. Επιπρόσθετα, οι διάφορες μεταλλαγμένες αλεπούδες πουλήθηκαν σε ποσοστό σχεδόν 100%, κάτω από καλό ανταγωνισμό στην Νότια Κορέα, Κίνα, Ρωσία και την Διεθνή Βιομηχανία Μόδας.


Οι 450.000 Blue Fox και 4.000 Blue Shadow Fox πουλήθηκαν σε ποσοστό 100% και σε τιμές αυξημένες κατά 15%. Κύριοι αγοραστές ήταν η Κίνα με ισχυρή υποστήριξη από την Νότια Κορέα, η ευρωπαϊκή Βιομηχανία Μόδας και η Ρωσία.
Τα συνολικά αποτελέσματα πωλήσεων απέδειξαν την εμπιστοσύνη των αγοραστών στα Πιστοποιημένα  γουνοδέρματα Saga Fox.



Η δημοπρασία της Saga Furs συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρς με την προσφορά 3 εκ. δερμάτων mink.
Iσχυρός ανταγωνισμός υπήρξε για τα 800.000 mink που προσφέρθηκαν κατά την πρώτη ημέρα δημοπράτησης των μινκ γουνοδερμάτων.
Η Κίνα υπήρξε η πιο κυρίαρχη αγοράστρια χώρα με καλή υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Μόδας, Ρωσία και την Νότια Κορέα.

Οι πωλήσεις ξεκίνησαν με κλασικούς τύπους Pearl mink όπου τα αρσενικά και θηλυκά πουλήθηκαν σε ποσοστά σχεδόν 100% και σε αυξημένες τιμές.

Οι velvet τύποι των Pearl αντιμετώπισαν περισσότερη αντίσταση από τους πελάτες. Τα αρσενικά και θηλυκά Whites τόσο στους κλασσικούς όσο και στους velvet τύπους πουλήθηκαν σε ποσοστό σχεδόν 100% σε ελαφρά αυξημένες τιμές.




                                    Υψηλά ποσοστά πωλήσεων και στα Brown μινκ
Ίδια δραστήρια ατμόσφαιρα και στις πωλήσεις των 1.1 εκ.  Brown μινκ. Οι τιμές ήταν πιο υψηλές από τα πρόσφατα διεθνή επίπεδα τιμών και οι πωλήσεις ανήλθαν στο ποσοστό των 75%.

Η προσφορά πωλήθηκε κυρίως στην Κίνα, με έντονο ανταγωνισμό από την Ρωσία, Ευρώπη και όλες τις άλλες αγορές. Η κλασική συλλογή πωλήθηκε σε ποσοστό 100%, κάτω από πολύ αυξημένες τιμές, ενώ τα velvet σε μικρότερα μεγέθη αντιμετώπισαν κάποια αντίσταση στις τιμές από την αγορά.

                                     Σταθερές τιμές στα Black, Mahogany και Palomino
Η προσφορά των 300.000 Black και Mahogany και των 135.000 Palomino πωλήθηκε σε σταθερές τιμές, αλλά για τα αρσενικά Black και Palomino, η SAGA FURS επέλεξε να προστατεύσει τις τιμές.
Η προσφορά πωλήθηκε κυρίως στην Κίνα με δυνατή υποστήριξη από την Νότια Κορέα, Ρωσία και Ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας.



Η πώληση 44.000 Sapphire και 600.000 Silverblue Mink πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ δραστήρια αίθουσα και οι κύριοι αγοραστές ήταν οι Κινέζοι με καλή υποστήριξη από την Ρωσία, Νότια Κορέα και την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Μόδας.

Στο σύνολο τους, αυτά τα δύο είδη πωλήθηκαν σε αυξημένες τιμές σε ποσοστό 75%, γεγονός που θα επαναφέρει την επιθυμητή αυτοπεποίθηση στην αγορά.

To δημοπρατήριο της SAGA FURS ευχαριστεί όλους τους πελάτες για την αμέριστη υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα προσφερόμενα προϊό-ντα της και τους εύχεται καλές δουλειές.

Η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-17 Ιουνίου (πωλήσεις 10-17 Ιουνίου)






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ