"


Σ. Γ. Κ.: Αποχώρησε ο Γ. Κορεντσίδης από τη θέση του προέδρου και έγινε απολογισμός των δράσεων επί της θητείας τουΜε συγκινησιακή φόρτιση η αποχώρηση του κ. Γιάννη Κορεντσίδη από τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς.


Με τέτοιους ανθρώπους και συνεργάτες είναι βέβαιο ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον και για τον Σύνδεσμο και για τον τόπο μας”.

Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Συνδέσμου, είπαμε ότι ξεκινάμε με την προϋπόθεση να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι εάν δεν ήτανε επικεφαλής ο κ. Γιάννης Κορεντσίδης, δε μπορώ να ξέρω τι πραγματικά θα γινόταν, απ’ όλα όσα πετύχαμε”. Το γεγονός αυτό επισήμανε, στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Απόστολος Τσούκας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της προεδρίας από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, κατά τη διάρκεια της σημερινής (18/3/19) προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. 

Έχοντας στο πλευρό του τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το προσωπικό του Συνδέσμου, ο κ. Γιάννης Κορεντσίδης, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου, πραγματοποιώντας παράλληλα έναν απολογισμό δράσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σημαντική αναφορά έγινε στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία, τα χρόνια της θητείας του, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόσο από πλευράς εμπορικότητας όσο και από πλευράς επισκεψιμότητας και συμμετοχής, έχοντας καταξιωθεί διεθνώς, ευρισκόμενη μάλιστα στην πρώτη τριάδα των μεγαλύτερων παγκόσμιων εκθεσιακών γεγονότων.

Σημείωσε ακόμη ότι η επόμενη Διοίκηση θα έχει την τύχη να διαχειριστεί ένα υπερσύγχρονο και νόμιμο πλέον εκθεσιακό κέντρο, αλλά και μία ισχυρή ταμειακή παρακαταθήκη που μπορεί να καλύψει έξοδα και υποχρεώσεις τουλάχιστον ενός έτους. 

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης ο κ. Γιάννης Κορεντσίδης, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους τους θεσμικούς φορείς και παράγοντες για τη συνεργασία, δίνοντας έμφαση στην προσφορά των συναδέλφων του στο Δ.Σ. καθώς και στο στελεχιακό και υπηρεσιακό δυναμικό του Συνδέσμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση, λειτουργήσαμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια. Με τέτοιους ανθρώπους και συνεργάτες είναι βέβαιο ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον και για τον Σύνδεσμο και για τον τόπο μας”.


Σύντομος απολογισμός των δράσεων της διοίκησης επί της θητείας του Γ. Κορεντσίδη:

2015 
Ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, όπου εκλέγεται ομόφωνα στη θέση του Προέδρου, ο κ. Γιάννης Κορεντσίδης
Παρουσίαση, σε πανηγυρικό κλίμα, του νέου λογότυπου της Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Η νέα Διοίκηση δίνει το «στίγμα» της για τη λειτουργία του Συνδέσμου, με …αέρα ανανέωσης, με καινοτομίες και πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες αποδεικνύεται στη συνέχεια ότι έχουν αντίκρισμα.
Πραγματοποιούνται σεμινάρια ΛΑΕΚ για εργαζομένους σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

2016
H 41st KASTORIA International Fur Fair, 5-8 Μαΐου 2016, παρουσιάζει τη διαφημιστική καμπάνια της: “Where Creativity Becomes Business”.
Η καμπάνια αντανακλά τη φιλοσοφία της νέας ηγεσίας για αλλαγή προσέγγισης, επαναπροσδιορίζει την εικόνα της έκθεσης και επικεντρώνεται σε τέσσερις τάσεις του επόμενου χειμώνα:
Διοργανώνεται η 41η Διεθνής Έκθεση Γούνας. Τα εγκαίνια τελεί ο τότε υφυπουργό Εξωτερικών,  Δημήτρη Μάρδας, η οποία κλείνει τις πύλες της έχοντας πετύχει τρεις στόχους: Την πολύ καλή διοργάνωση, τη σημαντική συμμετοχή των γουνοποιών και τις πολύ καλές εμπορικές πράξεις που σημειώθηκαν στην διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της. Στην Έκθεση συμμετείχαν 103 Εκθέτες (από 82 το 2015), ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες έφτασαν τους 541 από 30 χώρες.
Πραγματοποιείται το Kastoria Fashion Show του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας.
Διεξαγωγή του Fur Shopping Festival, ενός 4ήμερου φεστιβάλ εκπτώσεων, με στόχο την καθιέρωση του θεσμού ως καταναλωτικό προορισμό για τους λάτρεις της γούνας και την ενθάρρυνση των καταναλωτών.
Το 1st Fur Shopping Festival διεξήχθη στο International Exhibition Center of Kastoria, προσελκύοντας υψηλότερη επισκεψιμότητα από διάφορες αγορές και μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο για τον κλάδο. Στη «γιορτή της γούνας», όπως χαρακτηρίστηκε, συμμετείχαν και καταστήματα λιανικής στην πόλη της Καστοριάς, που έφεραν τη σχετική σήμανση. Ο αριθμός των Εκθετών άγγιξε τους 70.
Πραγματοποιείται η 1η, μετά από πολλά χρόνια, διεθνής πτήση charter προς το Αεροδρόμιο της Καστοριάς, με 144 επιβάτες, στο πλαίσιο του 1st Fur Shopping Festival
Το όνομα της Καστοριάς αναγράφηκε, μετά από χρόνια, στον πίνακα αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Μόσχας.
Άνοιξε τις πύλες η 32η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Θεσσαλονίκης «Philoxenia 2016», με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, όπου σε ειδικό περίπτερο προωθεί την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς που θα διεξαχθεί από 4 έως 7 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά
Σύμφωνο συνεργασίας με τον Εθνικό Εκθεσιακό Φορέα Δ.Ε.Θ – HELEXPO. Στο συμφωνητικό προβλέπεται η συνεργασία των δυο πλευρών με κοινό στόχο τη συνδιοργάνωση εντός της Π.Ε Καστοριάς της Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς αρχής γενομένης από την 2nd KASTORIA International Fur Fair, καθώς και την υλοποίηση στον εκθεσιακό χώρο του Συνδέσμου και άλλων εκδηλώσεων.

2017
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου “Προφήτης Ηλίας συμμετέχει στην επιχειρηματική ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην Ουκρανία
Πραγματοποιούνται από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τα εγκαίνια της 42ης Έκθεσης Γούνας. Δέσμευση του υπουργού για επίλυση των ζητημάτων νομιμότητας του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.
Πραγματοποιείται στην Καστοριά η πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών Έκθεση Γούνας, με τη συμμετοχή 115 εκθετών, οι οποίοι κατέλαβαν το σύνολο του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου. Τα εγκαίνια πραγματοποιεί ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο απολογισμός της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς μετρά 1.128 εμπορικούς επισκέπτες και, συνολικά, περίπου 3.000 άτομα να περνούν τις πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.
Πραγματοποιούνται δύο πτήσεις τσάρτερ από την Ρωσία και την Ουκρανία, με 300 περίπου επιβάτες.
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το GALA σε υπαίθριο χώρο, στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, με τεράστια προβολή της πόλης και της γούνας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.
Συμμετοχή του Συνδέσμου με περίπτερο στη 82η ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο στην αίθουσα «Νικόλαος Γερμανός» στη  ΔΕΘ
Αναγνωρίζεται ως πλήρες μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εκθέσεων ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η Έκθεση λαμβάνει και επίσημα τον χαρακτήρα της Διεθνούς (UFI APPROVED EVENT)
Πραγματοποιείται το 2ο Fur Shopping Festival με 108 Εκθέτες, ενώ πραγματοποιούνται και πάλι πτήσεις charter.

2018
Ψηφοφορία στην Βουλή για την αλλαγή χρήσης του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Προέδρου και του Προέδρου της Α.Ε.. Το άρθρο 18 υπερψηφίζεται και χαρακτηρίζεται ως Εκθεσιακό το κτίριο.
Πραγματοποιείται η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς με 123 Εκθέτες. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται κατά 18 % (1.339 επισκέπτες από 43 χώρες). Η Έκθεση ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 2018, με την Τελετή των Εγκαινίων, όπου παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Ανάδειξη του Προέδρου του ΣΓΚ Ιωάννη Κορεντσίδη στο Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.
Συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου με τον πρόεδρο και στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για τη σύνδεση του Εκθεσιακού με τον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας
Συμμετοχή του Συνδέσμου στην 83Η ΔΕΘ – Προβολή του FSF
Κοινή Συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ – HELEXPO και Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, εν όψει του 3rd Fur Shopping Festival. «Εκθεσιακό παράδειγμα η Καστοριά, που θα πρέπει να μιμηθούν  και άλλες πόλεις της χώρας», σημειώνουν τα μέλη της Διοίκησης της ΔΕΘ.
Με τη συμμετοχή 80 Εκθετών, πραγματοποιείται το 3rd Fur Shopping Festival, το οποίο προσέλκυσε εμπορικούς επισκέπτες από 30 χώρες.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου το «παρών» έδωσε μεγάλο κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, που, μαζί με τον Πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδη, δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία κόμβου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, προκειμένου να αποκτηθεί άμεση πρόσβαση προς το Εκθεσιακό Κέντρο.
Επισήμως χαρακτηρίζεται Εκθεσιακό το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο για τον κλάδο της γούνας.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ