"


Όμιλος ξενοδοχείων θα ανακυκλώνει τα σαπούνια των πελατών του

Σε μια ενδιαφέρουσα απόφαση,για την σωτηρία του πλανήτη, προχώρησε


ο ξενοδοχειακός όμιλος "Hilton", που ανακοίνωσε πως θα επαναχρησιμοποιήσει όλα τα χρησιμοποιημένα σαπούνια.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την Δευτέρα πως θα συλλέξει τις χρησιμοποιημένες μπάρες σαπουνιού από τα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία της και θα τα ανακυκλώσει σε ένα εκατομμύριο νέες μπάρες σαπουνιού μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα πλυσίματος Χεριών.

Το έργο γίνεται σε συνεργασία με την «Clean the World», μια κοινωνική οργάνωση που διανέμει σαπούνι σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη. Η Hilton δήλωσε ότι θα συλλέξει το σαπούνι από διάφορα ξενοδοχεία της, συμπεριλαμβανομένων των Embassy Suites, Hilton Garden Inn, Hampton, Homewood Suites και Home2 Suites. Το χρησιμοποιημένο σαπούνια «συνθλίβεται, απολυμαίνεται και κόβεται σε νέα σαπούνια» σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο όμιλος "Hilton" είχε ανακοινώσει παρόμοιες πρωτοβουλίες και στο παρελθόν. Η αλυσίδα ξενοδοχείων βοηθά στην ανακύκλωση συσκευασιών σαμπουάν και αφρόλουτρου, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται για την δημιουργία ταξιδιωτικών μπουκαλιών προϊόντων υγιεινής. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των Hilton έχει βοηθήσει την εταιρεία Clean The World να διανείμει 7,6 εκατομμύρια μπάρες ανακυκλωμένου σαπουνιού την περασμένη δεκαετία.

Ο Μπιλ Ντάνκαν, επικεφαλής της εταιρείας Hilton, δήλωσε πως ο όμιλος ήταν από τις πρώτες αλυσίδες ξενοδοχείων που συμμετείχαν στην ανακύκλωση σαπουνιού.

Πηγή: iefimerida.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ