"


Ο Μόσχος στις Βρυξέλλες με την Ελλάδα και την Καστοριά


Μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα ξημέρωσε για τον Καστοριανό κτηνίατρο Μόσχο Χρήστο στις Βρυξέλλες, αφού πλέον

είναι μέλος του forecast working group of European Commission εκπροσωπώντας τον ΣΕΚ και την Ελλάδα στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (working group) για την κατάσταση της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης του βόειου κρέατος.

Με παρέμβαση, λοιπόν, του δικού μας κτηνιάτρου στο working group συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η μεγάλη διαφορά τιμής πώλησης του κρέατος από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή και η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, όπως επίσης και οι προοπτικές ανάπτυξης της αγελαδοτροφίας στην Ελλάδα, καθώς η κατανάλωση του αγελαδινού και βοείου κρέατος στην Ελλάδα και την Ουγγαρία αυξάνεται την ίδια στιγμή που στην υπόλοιπη Ε.Ε. η κατανάλωση πέφτει.

Ο κύριος Μοσχος, επίσης, δήλωσε πως πρέπει να καταστεί πλέον σαφές στους κτηνοτρόφους μιας και θεωρείτε δεδομένο στην Ε.Ε. ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν σχήματα και συνεργασίες με πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα, ώστε να αναδειχτούν στην αγορά όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, κάτι το οποίο προσπαθεί εδώ και καιρό και έχει καταφέρει ο ΑΣΟ Καστοριάς με την ελληνική κόκκινη φυλή.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ