"


Μαθητές κάτοχοι της γλώσσας μας: Αποτελέσματα του 7ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Ευχαριστίες

Χθες Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 7ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς.


Συμμετείχαν συνολικά 32 μαθητές από σχολεία όλης σχεδόν της Π.Ε. Καστοριάς. Οι μαθητές προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή άμιλλα.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

1.    Ντεροπούλου Φρειδερίκη του Γεωργίου (2o Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
2.    Κωνσταντίνου Αθανάσιος του Κωνσταντίνου ( 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
3.    Παγουνόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου (3ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
4.    Καραπαναγιωτίδου Μαρία του Κυριάκου (2o Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
5.    Χατζηγεωργούδη Ιορδάνα του Δημητρίου (Γυμνάσιο Μανιάκων)
6.    Γεωργιάδου Αγορίτσα του Κωνσταντίνου (3ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
7.    Νίκου Χριστίνα του Μιχαήλ  (1o Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
8.    Τσάμη Καλυψώ του Φωτίου (3ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
9.    Μονοβασίλης Νικόλαος του Θεοδώρου  (1o Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
10.  Αδαμοπούλου Βασιλική του Σωτηρίου (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)

Όλοι οι παραπάνω μαθητές προκρίνονται απευθείας στον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στην Κοζάνη στις 7 Απριλίου 2019. Εκεί θα συναγωνιστούν τους μαθητές που έχουν προκριθεί από τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας. Στη συνέχεια θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με την  οργάνωση και τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό αυτό.

Οι τρεις πρώτοι έλαβαν χρηματικά έπαθλα και όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους.

Από τη μεριά μας ως ΣΦΚ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κα. Ευθαλία Μέλη, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, για τη φιλοξενία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και τις φιλολόγους που συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή: κα. Γλυκερία Ευαγγέλου, κα. Βαρβάρα Μπελερή, κα. Σοφία Κλειούση και κα. Έλενα Μιχούλα.

Επίσης, ευχαριστούμε την καθηγήτρια πληροφορικής κα. Ειρήνη Παπανικολάου για την επιμέλεια της αφίσας και για την τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, ευχαριστούμε το 3ο Λύκειο Καστοριάς, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και τα Γυμνάσια Μεσοποταμίας και Οινόης για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που παρείχαν και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την οικονομική της βοήθεια στην προμήθεια του έντυπου υλικού.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ