"


Για την ενίσχυση του λιανικού εμπορίου η συνάντηση του Π. Κεπαπτσόγλου με τους εταίρους του προγράμματος SARUREΤους εταίρους του προγράμματος SARURE (SAVE RURAL RETAIL), που αφορά στην ενίσχυση του λιανικού εμπορίου σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές υποδέχθηκε,

χθες, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Interreg Europe 2014-2020» με στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού στις κωμοπόλεις και στα χωριά, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διατηρήσιμης ανάπτυξης. Το εταιρικό σχήμα αποτελούν το Επιμελητήριο του Τερουέλ (Ισπανία), η Περιφέρεια της Αραγονίας (Ισπανία), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα), η Περιφέρεια της Νότιας Καρελίας (Φινλανδία), ο Δήμος του Söderhamn (Σουηδία), το Δημοτικό Διαμέρισμα του Burgenlandkreis (Γερμανία), το Επαρχιακό Συμβούλιο του Sligo (Ιρλανδία), ο Σύνδεσμος Τοπικών Ομάδων Δράσης “South Warmia” (Πολωνία) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα), ενώ ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο Δήμος Βοΐου συμμετέχουν πιλοτικά.
Στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση, τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, καθώς και τις πρωτοβουλίες των Περιφερειών και των Δήμων για την στήριξη αυτής στις απομακρυσμένες περιοχές.

Απώτερος σκοπός της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εταίρων του έργου είναι η καταγραφή των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών και των εργαλείων που θα εξασφαλίσουν τα μέγιστα οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις και τον πληθυσμό των περιοχών παρέμβασης.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ