"


Γαλανόλευκη... συνταγή


Ελληνό... λευκο γλύκισμα


Υλικά

6 παντεσπάνια
Βουτυρόκρεμα
Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση
κρέμα μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με ένα παντεσπάνι που βάζουμε στην πιατέλα μας. Βάζουμε μία στρώση κρέμα και συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

Επαναλαμβάνουμε βήμα 1. Δηλαδή έχουμε βάλει δύο παντεσπάνια με την γέμισή τους.

Από το τρίτο παντεσπάνι θα χρειαστούμε ένα δαχτυλίδι. Χρησιμοποιείστε για να το κόψετε ένα δαχτυλίδι φόρμας ή αν θέλετε το κόβετε και με ένα μαχαίρι. Μετρήστε από κάθε άκρη δύο πόντους και βάλτε το δαχτυλίδι στην τούρτα. Με ένα κορνέ προσθέστε την κρέμα στα τοιχώματα του δαχτυλιδιού. Το υπόλοιπο παντεσπάνι το βάζουμε στη μέση της τούρτας.

Στο τέταρτο παντεσπάνι θα χρειαστούμε δύο δαχτυλίδια. Το έξω δαχτυλίδι το κόβουμε όπως στο 3ο παντεσπάνι, βάζουμε κρέμα στα τοιχώματα και από το υπόλοιπο παντεσπάνι, κόβουμε άλλο ένα δαχτυλίδι, δύο εκατοστά. Γεμίζουμε τη μέση με κρέμα.

Στο πέμπτο παντεσπάνι ξεκινάμε με το υπόλοιπο από το 4ο παντεσπάνι. Το κομμάτι που μας έχει μείνει το τοποθετούμε στη μέση της τούρτας και γεμίζουμε το υπόλοιπο με κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το δαχτυλίδι. Bήμα 3.

Από το τελευταίο παντεσπάνι κόβουμε πάλι ένα δαχτυλίδι, βάζουμε κρέμα στα τοιχώματα και από το μεσαίο κομμάτι αφαιρούμε μισό πόντο και το τοποθετούμε στη μέση της τούρτας.

Πηγή: tourtesangeliki.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ