"


ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Όλα όσα έγιναν στην Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς.




Σε αυτήν συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του 2018, αλλά και ο προϋπολογισμός για το 2019.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Τάκης Τριανταφύλλου αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018, με όλες τις δράσεις και ενέργειες που έγιναν και είχαν στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, επισημαίνοντας τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες που επικρατούν με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο, τονίζοντας, ωστόσο, την διάθεση για συνέχεια της προσφοράς τους σε συνεργασία φυσικά με τα σωματεία-μέλη της Ένωσης.



Παράλληλα, ζήτησε από τα σωματεία προτάσεις και ιδέες για βελτίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού, ενώ στο αγωνιστικό σκέλος, συνεχάρη όλες τις ομάδες για τις επιτυχίες τους κατά την περσινή περίοδο, επισημαίνοντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με 12 ομάδες και με αγώνες play off και play out, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον, ενώ για την Β’ κατηγορία πρόσθεσε για τις προσπάθειες που γίνονται για την επανίδρυση κάποιων σωματείων, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός και να γίνει και αυτή περισσότερο ανταγωνιστική.



Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις ή και παράπονα για ορισμένα θέματα, αγωνιστικής κυρίως πλευράς, στις οποίες και δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις.
Τέλος, κόπηκε και η βασιλόπιτα όπου η γυναικεία ομάδα του ΓΠΟ Καστοριάς και ο ΠΑΣ Λεύκης, ήταν τα δύο τυχερά σωματεία που κέρδισαν από πέντε μπάλες.

                               Ο απολογισμός του Προέδρου της ΕΠΣ Καστοριάς
«Αγαπητοί συνεργάτες, σας ευχαριστώ που ήρθατε .Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε εσάς στις οικογένειες σας και στους αθλητές σας χωρίς τραυματισμούς, για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο.
Κλείνοντας τα πεπραγμένα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, για το 2018 τους οποίους καλείστε να εγκρίνεται η όχι, σας παρουσιάζω τον διοικητικό απολογισμό της Ένωσης. 





Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες σε μια παρατεταμένη κρίση που διανύουμε, σαν κοινωνία, προκειμένου να σταθούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις μας, με αποκλειστικό γνώμονα την αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων των σωματείων της Ένωσης μας, αλλά και δείχνοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο με διάφορες εκδηλώσεις (όπως γιορτή ποδοσφαίρου, ημερίδες, αιμοδοσία, βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες και άτομα).


 Προχωράμε πάντα σεβόμενοι τις αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της αμερόληπτης αντιμετώπισης προς όλους, καθώς αυτά αποτελούν για εμάς εχέγγυα για την εμπέδωση της μεταξύ μας αξιοπιστίας. 




Η ετήσια γιορτή ποδοσφαίρου της Ένωσης έγινε την 12 Φεβρουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν πρόσωπα, που πρόσφεραν και προσφέρουν, κυρίως στον αθλητισμό, σωματεία και ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παράγοντες από ενώσεις και από τοπικά σωματεία.


Την ομοσπονδία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κος Στέλιος Αντωνίου, από το χώρο της Διαιτησίας ο κ. Γιώργος Μπίκας διεθνής παρατηρητής, καθηγητής Διαιτησίας, σε ημερίδα με θέμα ψυχολογία και κανονισμοί διαιτησίας, από τον ακαδημαϊκό χώρο ο Δρ Παπανικολάου Ζήσης καθηγητής ΤΕΦΑΑ με θέμα τα οφέλη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην τοπική κοινωνία.
Σε συνεργασία με την ΕΠΟ λειτούργησε σχολή προπονητών UEFA C όπου συμμετείχαν και πολλοί από το νομό μας. Λειτούργησε επίσης σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων η οποία είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για όλους τους προπονητές. 






Στόχος μας είναι η αναβάθμιση επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τους προπονητές μας. Για την φετινή χρονιά γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει σχολή προπονητών UEFA B και UEFA D, καθώς και επανεξέτασης A, B, C. 

Συνεχίστηκαν και φέτος προπονήσεις των διαιτητών, υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Διαιτησίας και γυμναστή που διέθεσε η ένωση καθώς και τα εβδομαδιαία μαθήματα. Έγιναν αγωνιστικά και γραπτά τεστ, ενώ τιμωρήθηκαν διαιτητές βάσει των εκθέσεων των παρατηρητών διαιτησίας. 

Επίσης και τη χρονιά που πέρασε λειτούργησε και ολοκληρώθηκε νέα σχολή διαιτησίας, με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα συμμετοχής 17 ατόμων, με τους περισσότερους να είναι νέοι με ενδιαφέρον και προοπτική για εξέλιξη. 





Διοργανώσαμε και αυτή την χρονιά τα πρωταθλήματα υποδομών με 12 ομάδες στην κατηγορία παίδων Κ-12 και 8 ομάδες στη κατηγορία Νέων Κ-14, με την συμμετοχή και δύο ομάδων της ΕΠ.Σ. Γρεβενών, αφού τελείωσαν τα πρωταθλήματα αυτά διεξήχθη σε μορφή τουρνουά στο γήπεδο της πρωταθλήτριας ομάδας που ήταν ο Κρόνος, το 1ο φεστιβάλ ποδοσφαίρου αφιερωμένο στη μνήμη του Θωμά Λάρη για την προσφορά του στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο την δεκαετία του 80. 




Η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας, στη Α’ κατηγορία 14 σωματεία και στην Β’ κατηγορία 10 σωματεία πιστεύουμε ότι έγινε σε πολύ θετικά επίπεδα, η διεξαγωγή του κυπέλλου έφερε στον τελικό τον ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ και την ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ κατά γενική ομολογία στον καλύτερο τελικό της Ένωσης. 

Τα εύσημα ανήκουν στην Επιτροπή Πρωταθλήματος και κυπέλλου καθώς βεβαίως και της Επιτροπής διαιτησίας και της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενώσεως μας, αφού οι αποφάσεις τους ήταν άμεσες και δεν αμφισβητήθηκαν από καμία πλευρά. Τα σωματεία μας ήταν πλήρως ενημερωμένα για όλα τα θέματα μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης και την αλληλογραφία. Προσπαθήσαμε στο μέτρο του δυνατού να ελαφρύνουμε οικονομικά τα σωματεία, αφού πετύχαμε να καλύψουμε αρκετά εξοδολόγια  διαιτησίας. 

Διοργανώσαμε Λαχειοφόρο αγορά για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων με δώρο αυτοκίνητο, όλα τα σωματεία είχαν την δυνατότητα να έχουν όφελος έως 8.000. Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη αν δεν απευθύναμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα του ΓΠΟ για την άνοδο της στην Β' Εθνική κατηγορία, όπως και στην ομάδα του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ για την άνοδο της για πρώτη φορά στην Γ' Εθνική κατηγορία, στον κυπελλούχο ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ, όπως και στις ομάδες που ανέβηκαν από την Β' κατηγορία ΑΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ και ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ, είχαμε βέβαια και την αποχώρηση της ομάδας ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ από την Γ' Εθνική μια αποχώρηση που είχε και συνέχεια αφού δεν συμμετέχει ούτε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ. 




Ελάτε με προτάσεις να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε πάντα δέκτες κάθε κριτικής θετικής η αρνητικής αρκεί να είναι καλόπιστη και να έχει συμβολή και συμβουλή προς την πρόοδο και την εξέλιξη του αθλήματος. 

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε και φέτος και σας διαβεβαιώνω ότι ο πρωταρχικός και αποκλειστικός μας στόχος, θα είναι πάντα η ισονομία και η διαρκής αναβάθμιση του ποδοσφαίρου του τόπου μας σε όλους τους τομείς, αποτελεί για μας μονόδρομο, κάτι για το οποίο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την επικράτεια και στην περιοχή μας προβληματίζουν αφού έχουν φέρει πολλά σωματεία στο μαρασμό και στην διάλυση, καθώς δεν υπάρχουν πλέον παράγοντες, που να μπορούν να εμπνεύσουν και να αναδείξουν την ομάδα του χωριού τους, ούτε και ποδοσφαιριστές, αφού μείναμε πολύ λίγοι πλέον στο νομό, οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, δεν φταίει καμία ένωση και κανένας παράγοντας, συμβαίνει και εδώ κάτι που συμβαίνει στο σύνολο των ενώσεων, όπου ο αριθμός των σωματείων μειώνεται δραματικά σε όλες τις περιφέρειες, δεν σας παρουσιάζουμε έκθεση ιδεών, αλλά την πραγματική εικόνα των πεπραγμένων, κάνουμε προσπάθεια και ενέργειες, ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε κάποια σωματεία για την νέα αγωνιστική περίοδο, δύσκολα αλλά κάνουμε προσπάθεια».



 
Εν συνεχεία αναγνώστηκε στους παρευρισκόμενους, από το μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής Δαμιανό Δέλλιο ο έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων για το 2018 και από Ταμία της Ένωσης Βασίλη Μπότσαρη, ο οικονομικός απολογισμός για το 2018, καθώς και ο προϋπολογισμός για το 2019, ενώ ακολούθησε και η ονομαστική ψηφοφορία με τα 19 σωματεία από τα 24 που έδωσαν το παρών να ψηφίσουν ΝΑΙ σε όλα.





Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευση και με προτροπή του προέδρου της Ε.Π.Σ. Τάκη Τριανταφύλλου και του γενικού γραμματέα Ιάκωβου Κοσκοσίδη, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους των σωματείων και ειπώθηκαν πράγματα που αφορούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που αλλάζει μορφή, αφού θα αποτελείται από 12 σωματεία στην Α' και όσα περισσότερα μπορούμε στην Β' για την συμμετοχή περισσότερων μικρών σε ηλικία στους αγώνες με αρκετούς να συμφωνούν ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για πολλά σωματεία να διεξάγεται έτσι το πρωτάθλημα, όπως και συζήτηση για την πρόοδο των ομάδων με μεγαλύτερη προσοχή στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και στους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.



Μετά το τέλος της Γ.Σ. ακολούθησε κοπή βασιλόπιτας με τυχερά σωματεία το γυναικείο Σωματείο ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και τον ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ να κερδίζουν από πέντε μπάλες, στην συνέχεια υπήρξε μπουφές μέσα σε κλίμα χαλάρωσης.










Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ