"


Εκκλησία, Ελλάδα, Πόντος, Κύπρος... στην παρέλαση της Μελβούρνης που τιμούσε φέτος τα 100 χρόνια Γενοκτονίας των Ποντίων

Ογκώδης ήταν η συμμετοχή και η παρουσία του ελληνισμού της Μελβούρνης στη παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Ωστόσο, ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα λόγω Πρεσπών και της παρουσίας του αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής κ. Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος μετέβη στην Αυστραλία για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Οι αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της παρέλασης ήρθαν μία μέρα μετά την άρνηση εισόδου τόσο στον κ. Γ. Βαρεμένο όσο και τον πρόξενο κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλο, στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Όσον αφορά την παρέλαση, η φετινή παρέλαση έγινε με έντονη αστυνομική παρουσία αλλά και αυστηρότερα –σε σχέση με άλλες χρονιές– μέτρα ασφαλείας. Το παρών έδωσαν ομογενείς της Μελβούρνης και πολίτες που πήγαν από περιοχές της Βικτώριας. Η παρέλαση ξεκίνησε όπως πάντα από την κεντρική λεωφόρο St Kilda Road. Σύμφωνα με την Επιτροπή, παρέλασαν μπροστά από το Μνημείο των Πεσόντων, γνωστό και ως Shrine of Remembrance, 79 τμήματα αποτελούμενα από μαθητές και μαθήτριες σχολείων και κολλεγίων της ομογένειας της Μελβούρνης, από εκπροσώπους και μέλη ομογενειακών οργανώσεων, τμήματα με τροφίμους και στελέχη οργανισμών φροντίδας και πρόνοιας ηλικιωμένων και άλλους ιστορικούς οργανισμούς της παροικίας.

Στο Μνημείο αφίχθησαν οι σημαιοφόροι που κρατούσαν το λάβαρο της Επανάστασης του 1821 και τις σημαίες της Ελλάδας, της Κύπρου και φυσικά της Αυστραλίας. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε αλλά κατά διαστήματα ακούγονταν συνθήματα και αποδοκιμασίες από ομογενείς κυρίως προς το πρόσωπο του εκπροσώπου του ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτή Γιώργου Βαρεμένου και εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Φέτος την τιμητική είχε η Γενοκτονία των Ποντίων την τιμητική της οποίας είχε η φετινή παρέλαση.



















Πηγή: neoskosmos.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ