"


«Άρωμα» ελπίδας από την «Ελπίδα για τη Δυτ. Μακεδονία» και την Γεωργία Ζεμπιλιάδου


Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού  για τον νομό Καστοριάς, καθώς επίσης κι τους πρώτους επτά υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για την Καστοριά παρουσίασε στην αίθουσα του HOTEL “DIAMOND” στους Μανιάκους, η  εκ νέου υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας.




Ο νομός Καστοριάς ήταν ο πρώτος επίσημος σταθμός παρουσίασης των υποψηφίων της περιοχής, από την επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτ. Μακεδονία», Γεωργία Ζεμπιλιάδου.
Για την πλήρη κατάρρευση σε όλους τους τομείς της οικονομίας τα τελευταία 4 χρόνια περίπου, αναφέρθηκε η κ. Ζεμπιλιάδου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται στην τελευταία θέση απορρόφησης χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της περιοχής, καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες διαχείρισης στον κ. Καρυπίδη.




Από την πλευρά της τόνισε ότι «ο συνδυασμός αποτελείται από άτομα που προέρχονται από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και ότι ο δική μου υποψηφιότητα δεν είναι από κανένα χρίσμα και είναι απαλλαγμένη από κομματικές δεσμεύσεις. Οι μόνες δεσμεύσεις που έχουμε ως συνδυασμός είναι οι πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές θα μας βάλουν εκεί που θα έχουν επιλέξει».

Eπίσης, η κ. Ζεμπιλιάδου επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και δεν αξιοποίησε χρηματοδοτικά προγράμματα, με αποτέλεσμα μεγάλα αναπτυξιακά έργα είτε να μείνουν στάσιμα, είτε να απενταχθούν.

«Δυστυχώς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Εμείς δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί να υποσχεθούμε στον κόσμο πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Θα πούμε την αλήθεια. Με όπλα μας, τη θέληση για δουλειά και προσφορά στον τόπο, την γνώση και την εμπειρία μας και την συστράτευση δυνάμεων  θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, προκειμένου να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, δημιουργώντας μία ισχυρή οικονομία στην περιοχή μας».

Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα που αναφέρθηκε η κ. Ζεμπιλιάδου ήταν αυτό της μεγάλης ανεργίας που πλήττει τόσο την Καστοριά όσο και την ευρύτερη περιοχή της δυτ. Μακεδονίας, γεγονός που έχει απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, αφού ο πληθυσμός έχει μειωθεί δραματικά με την φυγή πολλών νέων παιδιών στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης μέτρων με την δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η αιμορραγία.

Στο τέλος της τοποθέτησής της η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτ. Μακεδονία», Γεωργία Ζεμπιλιάδου, παρουσίασε τους πρώτους επτά από τους έντεκα υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Καστοριάς, που έχουν πλαισιώσει μέχρι στιγμής τον συνδυασμό της και είναι οι :
Δημήτρης Γιαγκόπουλος, Γιώργος Διγκόλης, Ναούμ Μπούσης, Λίτσα Πουρσανίδου, Κώστας Πανταζόπουλος, Απόστολος Τζιώτζης και Ειρήνη Χριστοφίδου.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ