"


Αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων η φετινή Εθνική Παρέλαση της Μελβούρνης και άλλων χωρών

Με αφορμή το επετειακό έτος 2019 για 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα του Πόντου και τη δεύτερη φάση της Γενοκτονίας,

η επέτειος μνήμης των 100 χρόνων θα είναι το κεντρικό θέμα της φετινής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, στη Νέα Υόρκη.

Η εθνική παρέλαση του Ελληνισμού της τριπολιτειακής περιοχής, Νέας Υόρκης, Κοννέκτικατ και Νέας Ιερσέης, για την 198η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Επίσης στην 100ή επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα είναι αφιερωμένη η παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2019, στη 1:00 μ.μ. στη Λεωφόρο Benjamin Franklin Parkway στη Φιλαδέλφεια. Τη διοργάνωση της παρέλασης θα έχει, όπως κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Την παρέλαση, θα ανοίξουν οι 100 μαυροφορεμένες γυναίκες, όσο χρόνια μεσολάβησαν από τότε μέχρι και σήμερα.

Μία ακόμα μεγάλη πόλη στην οποία η παρέλαση για τη Εθνική Παλιγγενεσία θα είναι αφιερωμένη στα 100χρονα Μνήμης της Γενοκτονίας, είναι η Μελβούρνη στην Αυστραλία, η οποία και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 12:00 μ.μ.

Πηγή: epontos.blogspot.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ